מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

מתכון עוגת שוקולד ופירות יבשים בייןצילום: יח"צ

מתכון עוגת שוקולד ופירות יבשים ביין

מאת: עמיר לוליאן שף בייקרי ליליות, קטגוריה: מתכונים לטו בשבט
פורסם בתאריך: 20.01.11

מתכון להכנת עוגת שוקולד ופירות יבשים ביין, באדיבות עמיר לוליאן ממסעדת ליליות בייקרי.

מרכיבים עיקריים: חמאה, סוכר, שוקולד מריר, חלב, ביצים.

משך ההכנה: 40 דקות
מספר מנות: 5-8

מצרכים להכנת המתכון

כמות לתבנית עגולה, קוטר 24 ס"מ, או שתי תבניות אינגליש קייק בינוניות.
100 גרם חמאה
כוס וחצי סוכר
3 ביצים גדולות
100 גרם שוקולד מריר
2.5 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפיה
רבע כוס חלב
1 כוס יין אדום
1 כוס מים
1 מקל קינמון
כוס פירות יבשים (לפי מה שאוהבים)

אופן הכנת המתכון

  • להקציף את החמאה, סוכר וביצים. להמיס את השוקולד ולהוסיף לתערובת ולערבב.
  • להוסיף קמח, אבקת אפיה וחלב, לערבב ולשפוך לתבנית.
  • להרתיח במשך חמש דקות את היין, מים ומקל קינמון. להוריד מהאש ולהוסיף את הפירות היבשים, להשרות חצי שעה, לסנן ולהניח על העוגה.
  • לאפות בחום של 180 מעלות כ-40 דקות.

בתיאבון!

 

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il