|
צילום: מנהל האתר
קובה סלק עירקית (מרק קובה אדומה)
מאת: מנהל האתר, קטגוריה: אוכל עירקי
פורסם בתאריך: 29.01.11
מתכון להכנת קובה סלק עירקית (המוכר גם בשם: מרק קובה אדומה).
מרכיבים עיקריים: סלק, סולת, בצל, פטרוזיליה, בשר בקר טחון.
משך ההכנה: כשעה
מספר מנות: 5-10 מנות
מצרכים להכנת המתכון
מצרכים להכנת הקובה: חצי ק"ג סולת 2 כוסות מים מעט מלח כפית שמן
מצרכים למילוי: 300 גרם בשר בקר טחון חופן פטרוזיליה קצוצה בצל מגורד (וסחוט מהנוזלים) מעט מלח ופלפל תבלין בהרט
מרכיבים למרק: 4 סלקים גדולים מקולפים ופרוסים 3 גבעולי סלרי פרוסים 2 ליטר מים כפית מלח לימון מעט מלח ופלפל שחור כפית בהרט 2 כפות סוכר כפית אבקת מרק עוף
אופן הכנת המתכון
להכנת הקובה:
- להוסיף את שתי כוסות המים בהדרגתיות, עד שנוצר בצק אחיד ודביק.
- להניח בצד למשך כ-10 דקות (ניתן להוסיף מעט מים אם הבצק יבש).
לערבב את הסולת עם השמן והמלח.
להכנת המילוי:
- לערבב את כל המרכיבים (בשר הבקר הטחון, הפטרוזיליה הקצוצה, הבצל והתבלינים).
- להרטיב את הידיים, לשטח פיסות בצק קטנות על כף היד ולמלא את מרכז הבצק בתערובת הבשר.
- לסגור היטב את כדור הבצק הממולא.
להכנת המרק:
- לבשל את כל המרכיבים של המרק למשך כ-15 דקות.
- להוסיף את הקובות למרק.
- לבשל למשך כ-30 דקות נוספות על אש בינונית עד נמוכה.
בתיאבון!
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|