מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

קובה סלק עירקית (מרק קובה אדומה)צילום: מנהל האתר

קובה סלק עירקית (מרק קובה אדומה)

מאת: מנהל האתר, קטגוריה: אוכל עירקי
פורסם בתאריך: 29.01.11

מתכון להכנת קובה סלק עירקית (המוכר גם בשם: מרק קובה אדומה).

מרכיבים עיקריים: סלק, סולת, בצל, פטרוזיליה, בשר בקר טחון.

משך ההכנה: כשעה
מספר מנות: 5-10 מנות

מצרכים להכנת המתכון

מצרכים להכנת הקובה:
חצי ק"ג סולת
2 כוסות מים
מעט מלח
כפית שמן      

מצרכים למילוי:
300 גרם בשר בקר טחון
חופן פטרוזיליה קצוצה
בצל מגורד (וסחוט מהנוזלים)
מעט מלח ופלפל
תבלין בהרט      

מרכיבים למרק:
4 סלקים גדולים מקולפים ופרוסים
3 גבעולי סלרי פרוסים
2 ליטר מים
כפית מלח לימון
מעט מלח ופלפל שחור
כפית בהרט
2 כפות סוכר
כפית אבקת מרק עוף

אופן הכנת המתכון

להכנת הקובה:

  • להוסיף את שתי כוסות המים בהדרגתיות, עד שנוצר בצק אחיד ודביק.
  • להניח בצד למשך כ-10 דקות (ניתן להוסיף מעט מים אם הבצק יבש).
  • לערבב את הסולת עם השמן והמלח.

להכנת המילוי:

  • לערבב את כל המרכיבים (בשר הבקר הטחון, הפטרוזיליה הקצוצה, הבצל והתבלינים).
  • להרטיב את הידיים, לשטח פיסות בצק קטנות על כף היד ולמלא את מרכז הבצק בתערובת הבשר.
  • לסגור היטב את כדור הבצק הממולא.

להכנת המרק:

  • לבשל את כל המרכיבים של המרק למשך כ-15 דקות.
  • להוסיף את הקובות למרק.
  • לבשל למשך כ-30 דקות נוספות על אש בינונית עד נמוכה.

בתיאבון!

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il