מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

מתכון להכנת סלט פלפלים

מאת: סלטי יד המלך, קטגוריה: פלפלים
פורסם בתאריך: 16.04.10

סלט פלפלים אדומים, צהובים וירוקים בשום, שמן זית ומיץ לימון.

מרכיבים עיקריים: פלפלים, שום.

משך ההכנה: שעה
מספר מנות: 5-10 נפשות

מצרכים להכנת המתכון

3 פלפלים ירוקים
3 פלפלים אדומים
3 פלפלים צהובים
3 שיני שום
2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
כף שמן זית כתית כבישה קרה
מלח ופלפל לפי הטעם

אופן הכנת המתכון


  1. חוצים את הפלפלים, מניחים בתבנית אפייה על הצד הפנימי, וקולים בתנור כשלושת רבעי שעה בחום בינוני.

  2. מצננים מעט ומקלפים את הפלפלים (מומלץ לצנן את הפלפלים בתוך שקית ניילון, מה שייקל על הקילוף).

  3. חותכים את הפלפלים המקולפים לרצועות ומעבירים לקערה.  

  4. כותשים את השום ומוסיפים לקערה.  

  5. מוסיפים את הלימון, השמן, המלח והפלפל ומערבבים.  

  6. מגישים קר או בטמפרטורת החדר.

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il