מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

תבשיל בשר כתף עם זיתים וגמבותצילום: מנהל האתר

תבשיל בשר כתף עם זיתים וגמבות

מאת: מנהל האתר, קטגוריה: תבשיל בשר
פורסם בתאריך: 19.02.11

מתכון נפלא להכנת תבשיל בשר כתף עם זיתים ירוקים, בצל וגמבות.

מרכיבים עיקריים: בשר כתף, בצל, גמבות.

משך ההכנה: 4 שעות
מספר מנות: 5-10 מנות

מצרכים להכנת המתכון

2.5 ק"ג בשר כתף בקר (נתח מספר 5)
5 בצלים גדולים
3-4 גמבות חתוכות לרצועות דקות
ראש וחצי שום
מעט פפריקה מתוקה
מעט פפריקה חריפה
מעט מלח ופלפל שחור
5-6 עלי דפנה
קופסת זיתים ירוקים מגולענים

אופן הכנת המתכון

  1. מבשלים על אש נמוכה, למשך כשעתיים, את נתח הבשר בסיר עם מים, עלי הדפנה, מעט מלח ופלפל שחור.
  2. לאחר שהבשר התרכך, מוציאים את הבשר ונותנים לו לנוח לכמה דקות.
  3. פורסים את הבשר לפרוסות יפות של כסנטימטר כל אחת ומכניסים בחזרה למים בהם התבשל הבשר.
  4. מוסיפים את כל יתר המרכיבים: פפריקה מתוקה וחריפה, השום, הבצל, הזיתים והגמבות.
  5. מבשלים על אש נמוכה (בישול איטי) למשך כשעתיים נוספות.

המתכון באדיבות משה ריבק. תודה תודה.

בתיאבון!

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il