מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

פאייה נגרה עם אורז שחור ופירות יםצילום: מנהל האתר

פאייה נגרה עם אורז שחור ופירות ים

מאת: מנהל האתר, קטגוריה: שונות
פורסם בתאריך: 25.02.11

מתכון להכנת תבשיל פאייה ספרדי קלאסי מסוג פאייה נגרה, עם אורז שחור (דיו דיונונים) ופירות ים.

מרכיבים עיקריים: סרטנים, שרימפס, קלמארי, בזיליקום, מולים, ציר דגים, שום, אורז עגול.

משך ההכנה: 25 דקות
מספר מנות: 3-5 מנות

מצרכים להכנת המתכון

3 כפות שמן זית
2 בצלים קצוצים
כרישה קצוצה
100 גרם פטריות שמפיניון פרוסות
½1 כוסות אורז עגול
כף שום כתוש
כפית פלפל צ'ילי טרי
½1 כוסות ציר דגים
מעט יין לבן (כ-50 מ"ל)
50 גרם קלמארי חתוך לטבעות
2 שקיות של דיו דיונונים
6 קוקי סן ז'אק
10 שרימפס קלופים
6 זרועות סרטנים
80 גרם מולים שחורים
80 גרם מולים וונגולי
50 גרם בזיליקום קצוץ
לימון
מלח ופלפל

אופן הכנת המתכון


  1. לחמם את שמן הזית במחבת רחבה ושטוחה.

  2. לטגן את הבצל הקצוץ ביחד עם הכרישה עד להזהבה.

  3. להוסיף את הסרטנים והפטריות ולטגן במשך כ-2-3 דקות נוספות.

  4. להוסיף את האורז ולטגן תוך כדי ערבוב.

  5. להוסיף שום, מלח, פלפל, צ'ילי ולערבב.

  6. להוסיף למחבת את המולים, ציר הדגים והיין. לבשל מכוסה במשך כ-12 דקות על אש נמוכה.

  7. להוסיף את הקלמארי והבזיליקום ולבשל במשך כ-2 דקות נוספות.

  8. להסיר מהאש.

  9. במחבת נפרדת, לצלות את השרימפס והקוקי סן ז'אק עם מעט מלח ופלפל, עד להשחמה קלה משני הצדדים.

  10. לפזר את השרימפס והקוקי סאן ז'אק מעל תבשיל הפאייה, להוסיף מיץ לימון טרי ובתיאבון!

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il