מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

קציצות בשר ברוטב עגבניותצילום: מנהל האתר

קציצות בשר ברוטב עגבניות

מאת: מנהל האתר, קטגוריה: קציצות בשר
פורסם בתאריך: 26.02.11

מתכון להכנת קציצות בשר ברוטב עגבניות (כדורי בשר). פשוט להכנה וטעים מאוד כתוספת על פסטה או אורז.

מרכיבים עיקריים: ביצה, עגבניות מרוסקות, מרווה, אורז, שמן זית, בצל.

משך ההכנה: 45 דקות
מספר מנות: 5-6 מנות

מצרכים להכנת המתכון

500 גרם בשר הודו טחון (אפשר גם בשר בקר או כבש)
2 בצלים קצוצים דף
ביצה אחת
שליש כוס אורז שטוף
3 כפות פטרוזיליה טרייה קצוצה
4 כפות שמן זית
3 עלי מרווה קצוצים דק
400 גרם עגבניות מרוסקות
1 1/5 כוסות ציר עוף או בקר
מלח ופלפל

אופן הכנת המתכון

להכנת הקציצות:

  1. להניח את כל הבשר הטחון בקערה גדולה, להוסיף חצי מהבצל הקצוץ, הביצה האורז והפטרוזיליה. להוסיף שתי כפות מים קרים, מעט מלח ופלפל.
  2. לערבב היטב וליצור מהעיסה כדורים קטנים.

להכנת הרוטב:

  1. לחמם את שמן הזית במחבת גדולה ורחבה (או סיר שטוח וגדול) ולטגן את חצי הבצל שנותר, עד שיזהיב.
  2. להוסיף את המרווה הקצוצה, לאחר מכן את העגבניות המרוסקות ולבשל במשך כמה דקות.
  3. להוסיף את הציר ולהביא לרתיחה.

להכנת התבשיל:

  1. להניח בעדינות את כדורי הבשר ברוטב.
  2. לטלטל מעט את המחבת כדי שהרוטב יעטוף את כל הכדורים (מבלי לפגוע בכדורים).
  3. לכסות את המחבת ולבשל על אש בינונית במשך כחצי שעה, עד שהורב יסמיך והבשר יהיה מבושל דיו.

להגיש מעל פסטה, אורז לבן או כמנה בפני עצמה עם לחם טרי בצד.

בתיאבון!

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il