מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

קדרת פירות ים בשמנת, חמאה ויין לבןצילום: מנהל האתר

קדרת פירות ים בשמנת, חמאה ויין לבן

מאת: מנהל האתר, קטגוריה: פירות ים
פורסם בתאריך: 26.02.11

מתכון להכנת קדרת פירות ים נפלאה, עם שרימפסים, קמלארי ומולים ברוטב חמאה, שמנת מתוקה ויין לבן.

מרכיבים עיקריים: קלמארי, שרימפס, מולים, שמנת מתוקה, חמאה, עירית.

משך ההכנה: 25 דקות
מספר מנות: 3-4 מנות

מצרכים להכנת המתכון

10 שרימפסים מקולפים ונקיים
300 גרם מולים טריים
300 גרם קלמארי נקי ופרוס לטבעות (כולל הראשים)
זרועות סרטן
50 מ"ל יין לבן יבש
100 מ"ל שמנת מתוקה
50 גרם חמאה רכה
צרור עירית קצוצה

אופן הכנת המתכון

  1. לחמם חצי מכמות החמאה בסיר גדול ורחב ולהוסיף את כל פירות הים.
  2. לתבל במלח ופלפל.
  3. לערבב היטב ולבשל על אש גבוהה במשך כדקה - שתיים.
  4. להוסיף את היין הלבן ולבשל במשך כחצי דקה נוספת.
  5. להוסיף את השמנת המתוקה ויתרת החמאה.
  6. להמשיך לבשל עד להסמכת הרוטב.
  7. כשפירות הים מוכנים, לקשט בעירית קצוצה ולהגיש חם (אם יש לכם צדפה גדולה בבית, אפשר לנקות אותה ולהשתמש בה כקישוט להגשת המנה).

בתיאבון!

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il