מרכיבים עיקריים: שמנת מתוקה, שוקולד, ריבת חלב.
יום קודם - הכנה מוקדמת למוס השוקלד:
- 2 שמנת מתוקה יש להעביר לסיר קטן ולחמם על אש בינונית עד לסף רתיחה.
- לערבב את המים עם הג'לטין ולהוסיף לשמנת יחד עם השוקולד המריר.
- לערבב יחד עד להמסה מלאה.
- להעביר למקרר ללילה.
יום למחרת - יום הכנת העוגה:
הכנת התחתית:
- מרסקים את העוגיות והפתי בר לפירורים קטנים (עדיף במעבד מזון בלהב פלדה).
- ממיסים את החמאה במיקרו ומערבבים היטב.
- מהדקים לתבנית בגודל 28 ומעבירים להקפאה ל-15 דקות.
הכנת מוס השוקולד:
- מוציאים מהמקרר את התערובת שהכנו למוס השוקולד ומעבירים למיקסר ביחד עם עוד 1 שמנת מתוקה.
- מקציפים עד לקבלת מוס תפוח ואוורירי (יש להמנע מהקצפת יתר בכדי שלא נקבל חמאת שוקולד).
- מורחים את המוס על תחתית העוגיות שלנו.
- מעל המוס מפזרים את האגוזים הקצוצים. (בשלב זה ניתן להתפרע ולהזליף "שפריצים" של ריבת חלב מעל האגוזים).
- מכניסים שוב להקפאה ל-15 דקות.
מכינים את מוס ריבת החלב:
- מקציפים במיקסר את השמנת, החלב, האינסטנט פודינג עד לקבלת קצף יציב.
- מוסיפים את ריבת החלב ומקציפים במהירות איטית עד להטמעת הריבה בקצף.
- מורחים את מוס ריבת החלב מעל האגוזים ועכשיו עוברים לחלק הכייפי של הקישוט:
- פשוט לוקחים כף. ומתחילים ליצור שקעים בקצף. עד שמתקבלת צורה של תלוליות תלוליות.
- בוזקים בעזרת מסננת אבקת קקאו (נטו. לא שוקולית).