מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

טבית עירקי (חמין עיראקי)צילום: admin

טבית עירקי (חמין עיראקי)

מאת: admin, קטגוריה: אוכל עירקי
פורסם בתאריך: 10.03.11

מתכון להכנת תבשיל טבית עיראקי - חמין עיראקי המבוסס על אורז וחלקי עוף (יש כמה גרסאות למתכון).

מרכיבים עיקריים: עוף, אורז, בהרט.

משך ההכנה: לילה שלם
מספר מנות: 8 מנות

מצרכים להכנת המתכון

2 ק"ג חלקי עוף
2 בצלים גדולים קצוצים
4 כפות שמן בישול
3 כוסות אורז בסמטי
5 כוסות מים רותחים
2 כפות תבלין בהרט (עירקי)
3 עגבניות קלופות וקצוצות
1 כף שטוחה של מלח
מעט פלפל שחור

אופן הכנת המתכון

  1. יש לשטוף את כל חלקי העוף ולייבש אותם היטב.
  2. לטגן את הבצל הקצוץ בסיר גדול, עד להזהבה.
  3. להוסיף את העגבניות הקצוצות ולטגן לדקה נוספת.
  4. להוסיף לסיר את חלקי העוף הנקיים. לבשל אותם במשך כ-10 דקות (צריך להפוך את החלקים על מנת שיתבשלו מכל הצדדים).
  5. להוסיף את האורז, המים, תבלין הבהרט, המלח והפלפל השחור.
  6. להביא לרתיחה ולבשל על להבה גבוהה למשך כ-15 דקות.
  7. לחמם את התנור לחום נמוך (קצת מעל 100 מעלות צלזיוס), לכסות את הסיר ולהעביר לתנור לבישול איטי למשך כל הלילה!

הערות:

  • למי שלא מכיר, "בהרט" הוא תבלין עירקי (יש כמה גרסאות שלו) המכיל, בין היתר, קינמון, הל, פלפל שחור, ציפורן ועוד.
  • למתכון טבית יש כמה גרסאות, ניתן למלא את העוף באורז ולבשל את הטבית בגרסה שונה, ניתן להשתמש בבשר בקר במקום עוף ועוד. הגרסה הזו טעימה להפליא ופשוטה להכנה.

בתיאבון!

 

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il