מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

תבשיל בורגול וקינואה בפטריות ופקאןצילום: דן פרץ

תבשיל בורגול וקינואה בפטריות ופקאן

מאת: yaffapr, קטגוריה: בישול צמחוני
פורסם בתאריך: 18.05.11

תבשיל בורגול וקינואה בפטריות ופקאן, מנה חגיגית ומהירת הכנה, נפלאה כמנה עיקרית צמחונית או כתוספת לדג צלוי או עוף בגריל. מאת השפית בל קפצן לסוגת.

מרכיבים עיקריים: בצל ירוק, שום, סילאן, בזיליקום, שמן זית, פטרוזיליה, כוסברה, בצל סגול, קינואה, בורגול, פטריות שמפיניון.

משך ההכנה: 20 דקות
מספר מנות: 6 מנות

מצרכים להכנת המתכון

חבילת "בורגול וקינואה" מסדרת 10 דקות של סוגת
1 בצל סגול גדול חתוך לקוביות קטנטנות
סלסלת פטריות שמפיניון טריות
4 שיני שום כתוש
5 חצילונים (מיני חציל)
כף סילאן
50 גרם פקאן קלוי
חצי צרור פטרוזיליה קצוצה
5 ענפי בצל ירוק קצוץ
חצי צרור כוסברה קצוצה (לא חובה)
5 ענפי בזיליקום טרי קצוצים
4 כפות שמן זית איכותי
מלח ופלפל לפי הטעם

אופן הכנת המתכון


  • מכינים את הבורגול והקינואה על ההוראות שעל גבי האריזה.

  • חוצים את החצילונים, מפזרים מלח בנדיבות ומשהים ל 10 דקות, שוטפים ומנגבים.

  • מחממים מחבת קטנה עם כף משמן הזית ומטגנים את החצילונים עד להזהבה.

  • במחבת בעלת שוליים גבוהים מאדים בשמן זית את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את טבעות הפטריות והשום הכתוש ומטגנים קלות.

  • מוסיפים לסיר את הקינואה והבורגול שהכנו מראש, סילאן, מלח ופלפל לפי הטעם.

  • מוסיפים את החצילונים, הפקאן ועשבי התיבול הקצוצים. מגישים חם.

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il