צילום: דן פרץ
תבשיל בורגול וקינואה בפטריות ופקאן
מאת: yaffapr, קטגוריה: בישול צמחוני
פורסם בתאריך: 18.05.11
תבשיל בורגול וקינואה בפטריות ופקאן, מנה חגיגית ומהירת הכנה, נפלאה כמנה עיקרית צמחונית או כתוספת לדג צלוי או עוף בגריל. מאת השפית בל קפצן לסוגת.
מרכיבים עיקריים: בצל ירוק, שום, סילאן, בזיליקום, שמן זית, פטרוזיליה, כוסברה, בצל סגול, קינואה, בורגול, פטריות שמפיניון.
משך ההכנה: 20 דקות
מספר מנות: 6 מנות
מצרכים להכנת המתכון
חבילת "בורגול וקינואה" מסדרת 10 דקות של סוגת
1 בצל סגול גדול חתוך לקוביות קטנטנות
סלסלת פטריות שמפיניון טריות
4 שיני שום כתוש
5 חצילונים (מיני חציל)
כף סילאן
50 גרם פקאן קלוי
חצי צרור פטרוזיליה קצוצה
5 ענפי בצל ירוק קצוץ
חצי צרור כוסברה קצוצה (לא חובה)
5 ענפי בזיליקום טרי קצוצים
4 כפות שמן זית איכותי
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן הכנת המתכון
- מכינים את הבורגול והקינואה על ההוראות שעל גבי האריזה.
- חוצים את החצילונים, מפזרים מלח בנדיבות ומשהים ל 10 דקות, שוטפים ומנגבים.
- מחממים מחבת קטנה עם כף משמן הזית ומטגנים את החצילונים עד להזהבה.
- במחבת בעלת שוליים גבוהים מאדים בשמן זית את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את טבעות הפטריות והשום הכתוש ומטגנים קלות.
- מוסיפים לסיר את הקינואה והבורגול שהכנו מראש, סילאן, מלח ופלפל לפי הטעם.
- מוסיפים את החצילונים, הפקאן ועשבי התיבול הקצוצים. מגישים חם.
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il