מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

רוטב לבשר מבצלצלי יין אדום

מאת: lemon3.co.il, קטגוריה: רטבים ומטבלים
פורסם בתאריך: 19.05.11

רוטב לסטייקים מבצלצלי יין אדום, לא תוכלו לטעות עם המתכון הזה, פשוט וקל הכנה ונראה כמו במסעדות יוקרה.

מרכיבים עיקריים: שמן סויה, בצל, סוכר חום, יין אדום, שום.

משך ההכנה: 20 דקות
מספר מנות: 3-4 מנות

מצרכים להכנת המתכון

2 כפות שמן לטיגון
4 בצלים גדולים חתוכים ליריחים דקים (כמו שזה נשמע, יריחים = ירח)
1 כף סוכר (רצוי חום)
1 כוס יין אדום
2 שיני שום מעוכות

אופן הכנת המתכון

לטגן את הבצלים קלות, עד שמתרככים, להוסיף את הסוכר ולטגן כמה דקות עד לקירמול, להוסיף את היין והשום, להנמיך ללהבה נמוכה, ולבשל ללא  מכסה 15-20 דקות, כמעט עד לצימצום מלא של היין.

בעזרת כף, לשים על הסטייק, ולהתענג.

* אפשר להכין גם עם בצלי שאלוט, או בצלי אדום קטנטנים (כן,יש כאלו).

בתיאבון!

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il