מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

פסטרמה ביתיתצילום: בתיה דורון

פסטרמה ביתית

מאת: בתיה דורון, קטגוריה: שונות
פורסם בתאריך: 25.06.11

מתכון להכנת פסטרמה ביתית, עם עלי דפנה, שום, דבש, רוטב סויה, פלפל אנגלי ועוד.

מרכיבים עיקריים: חזה עוף הודו, עלי דפנה, שמן זית, רוטב סויה, פפריקה מתוקה, דבש.

משך ההכנה: הכנת הפסטרמה 10 דקות, השריה במרינדה 24 שעות ואפיה של 1 שעה
מספר מנות: 10 מנות

מצרכים להכנת המתכון

לנוזל הכבישה:
1 קילו חזה הודו
3 כוסות מים
3 כפות מלח גס
2 כפות סוכר חום 
1 כפית פלפל אנגלי
4  עלי דפנה 
6 שיני שום חתוכות לחצי ללא הקליפה – תוספת שלי – אני שמתי שלמות

לציפוי:
3 כפות דבש
2 כפות שמן זית
1 כף רוטב סויה
1 כף פפריקה מתוקה
1 כפית פלפל שחור גרוס

אופן הכנת המתכון

  • לערבב את חומרי המשרה , להניח את נתח הבשר בכלי ועליו לשפוך את המשרה. חשוב שהכלי יהיה כזה שנוזל המשרה יכסה את כל הנתח. ההשריה חשובה לתהליך ספיגת הטעם ועסיסיות הנתח כך שחשוב שכל הנתח יהיה מכוסה בנוזלים.
  • לאחסן את הכלי סגור היטב במקרר ל 24 שעות.
  • לאחר 24 שעות מוציאים את הבשר מהמשרה , מנגבים אותו היטב בניר סופג וקושרים אותו בעזרת חוט קשירה (חוט שפגאט שקונים בחנות לחומרי בניין) או רשת על מנת לעצב לו צורה סבירה לצלייה.
  • מערבבים את חומרי הציפוי ומורחים אותם על הנתח מכל צידיו. 
  • משרים את הנתח לעוד 24 שעות במקרר עם הציפוי. אפשר לדלג על שלב זה ולעבור מיד לצלייה.
  • להניח את הנתחים בתבנית על מצע דק של מלח יבש.
  • לאפות בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות במשך שעה כשמידי פעם הברשתי את הבשר עם נוזלי הציפוי.

מוזמנים להכנס לבלוג שלי, שם אפשר לראות את תהליך ההכנה מתחילה ועד סופו.

 

קישור לבלוג: http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=2056110&r=1

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il