מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

דג אמנון בפטריותצילום: יח"צ. מתוך הספר אוכלים טוב.

דג אמנון בפטריות

מאת: שומרי משקל, קטגוריה: מתכונים לראש השנה
פורסם בתאריך: 05.09.11

מתכון להכנת דג אמנון בפטריות. 2 מנות, כשכל מנה מכילה: 2 מנות חלבון, 1 מנת שומן, חצי מנת דגנים וירקות. סך הכל כ-220 קלוריות.

מרכיבים עיקריים: קישואים, עגבניות, דג אמנון, פירורי לחם, לימון.

משך ההכנה: 30 דקות
מספר מנות: 2 מנות

מצרכים להכנת המתכון

300 גרם בשר דג אמנון, ללא אידרות
2 כפיות שמן
1/2 כוס פטריות קצוצות
1/2 כוס קישואים מגוררים וסחוטים
3 כפות פירורי לחם
4 כפות מיץ לימון
מלח, פלפל שחור ורוזמרין לפי הטעם
1 עגבניה פרוסה
תרסיס שמן לשימון התבנית

אופן הכנת המתכון



  • מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות) מרססים תבנית פיירקס בתרסיס שמן ומניחים בה את הדגים.


  • מחממים במחבת את השמן ומוסיפים את הפטריות והקישואים. מאדים על אש נמוכה עד שיתרככו, ומוסיפים את פירורי הלחם ו- 2 כפות ממיץ הלימון. מתבלים מערבבים ומסירים מהאש.


  • שוטחים את תערובת הירקות על הדגים שבתבנית, מעטרים בפרוסות העגבניה ומטפטפים על התבנית את 2 כפות מיץ הלימון הנותרות. אופים כ- 20 דקות.


מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il