|
צילום: יח"צ. מתוך הספר אוכלים טוב.
דג אמנון בפטריות
מאת: שומרי משקל, קטגוריה: מתכונים לראש השנה
פורסם בתאריך: 05.09.11
מתכון להכנת דג אמנון בפטריות. 2 מנות, כשכל מנה מכילה: 2 מנות חלבון, 1 מנת שומן, חצי מנת דגנים וירקות. סך הכל כ-220 קלוריות.
מרכיבים עיקריים: קישואים, עגבניות, דג אמנון, פירורי לחם, לימון.
משך ההכנה: 30 דקות
מספר מנות: 2 מנות
מצרכים להכנת המתכון
300 גרם בשר דג אמנון, ללא אידרות 2 כפיות שמן 1/2 כוס פטריות קצוצות 1/2 כוס קישואים מגוררים וסחוטים 3 כפות פירורי לחם 4 כפות מיץ לימון מלח, פלפל שחור ורוזמרין לפי הטעם 1 עגבניה פרוסה תרסיס שמן לשימון התבנית
אופן הכנת המתכון
- מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות) מרססים תבנית פיירקס בתרסיס שמן ומניחים בה את הדגים.
- מחממים במחבת את השמן ומוסיפים את הפטריות והקישואים. מאדים על אש נמוכה עד שיתרככו, ומוסיפים את פירורי הלחם ו- 2 כפות ממיץ הלימון. מתבלים מערבבים ומסירים מהאש.
- שוטחים את תערובת הירקות על הדגים שבתבנית, מעטרים בפרוסות העגבניה ומטפטפים על התבנית את 2 כפות מיץ הלימון הנותרות. אופים כ- 20 דקות.
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|