מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

מרק כתום בתפוזיםצילום: מכללת השף

מרק כתום בתפוזים

מאת: מכללת השף, קטגוריה: מרקים
פורסם בתאריך: 05.09.11

מתכון להכנת מרק כתום בתפוזים, באדיבות השף שליו קימחי מרצה במכללת השף.

מרכיבים עיקריים: ליקר קואנטרו, בצל, בטטה, שמנת מתוקה, אגוז מוסקט, טימין, תפוזים, כרישה, חמאה, גזר, דלעת.

משך ההכנה: 35 דקות
מספר מנות: כ-5 מנות

מצרכים להכנת המתכון

100 גר' חמאה
500 גר' כרישה
500 גר' גזר
500 גר' דלעת
500 גר' בטטה
500 גר' בצל
גרדת תפוז מתפוז אחד
2 כפות ליקר קואנטרו
1 ליטר נוזל לבן או מים
300 מ"ל שמנת מתוקה
פלפל לבן
מלח
חצי כפית אגוז מוסקט
4 ענפי טימין

אופן הכנת המתכון

  1. ממיסים את החמאה בסיר רחב ומוסיפים קרישה גזר בטטה והבצל ומאדים למשך 10 דקות.
  2. מוסיפים את הדלעת וגרדת התפוז וממשיכים לבשל 10 דקות נוספות.
  3. מוסיפים את הנוזל ומבשלים עד לריכוך מלא טוחנים בעזרת מעבד מזון.
  4. מחזירים לסיר בלהבה נמוכה מוסיפים את השמנת הליקר והתבלינים למשך 10 דקות ומגישים.

טיפ: מומלץ להקרים את המרק בסלמנדרה או בתנור ביתי בחום עליון בלבד.

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il