צילום: מכללת השף
מרק כתום בתפוזים
מאת: מכללת השף, קטגוריה: מרקים
פורסם בתאריך: 05.09.11
מתכון להכנת מרק כתום בתפוזים, באדיבות השף שליו קימחי מרצה במכללת השף.
מרכיבים עיקריים: ליקר קואנטרו, בצל, בטטה, שמנת מתוקה, אגוז מוסקט, טימין, תפוזים, כרישה, חמאה, גזר, דלעת.
משך ההכנה: 35 דקות
מספר מנות: כ-5 מנות
מצרכים להכנת המתכון
100 גר' חמאה
500 גר' כרישה
500 גר' גזר
500 גר' דלעת
500 גר' בטטה
500 גר' בצל
גרדת תפוז מתפוז אחד
2 כפות ליקר קואנטרו
1 ליטר נוזל לבן או מים
300 מ"ל שמנת מתוקה
פלפל לבן
מלח
חצי כפית אגוז מוסקט
4 ענפי טימין
אופן הכנת המתכון
- ממיסים את החמאה בסיר רחב ומוסיפים קרישה גזר בטטה והבצל ומאדים למשך 10 דקות.
- מוסיפים את הדלעת וגרדת התפוז וממשיכים לבשל 10 דקות נוספות.
- מוסיפים את הנוזל ומבשלים עד לריכוך מלא טוחנים בעזרת מעבד מזון.
- מחזירים לסיר בלהבה נמוכה מוסיפים את השמנת הליקר והתבלינים למשך 10 דקות ומגישים.
טיפ: מומלץ להקרים את המרק בסלמנדרה או בתנור ביתי בחום עליון בלבד.
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il