|
צילום: מכללת השף
עוגת קטיפה אדומה
מאת: מכללת השף, קטגוריה: עוגות ועוגיות
פורסם בתאריך: 05.09.11
מתכון להכנת עוגת קטיפה אדומה (Red Velved Cake), באדיבות השף שליו קמחי.
מרכיבים עיקריים: חומץ, דובדבנים, חמאה, שוקולד לבן, גבינת שמנת, סודה לשתיה, תמצית וניל, קמח, אבקת קקאו, ביצים.
משך ההכנה: 5-10 מנות
מספר מנות: 35 דקות
מצרכים להכנת המתכון
200 גר חמאה מרוככת (לא מומסת) 480 גרם סוכר 6 ביצים 2 כפות צבע מאכל אדום 0.5 כפית אבקת קקאו 450 גרם קמח לבן 200 מ"ל ריוויון 10 מ"ל תמצית וניל 1/2 כפית מלח 10 גרם סודה לשתיה 20 מ"ל חומץ
לציפוי: 230 גרם גבינת שמנת לא מלוחה (רק פילדלפיה) 340 גרם שוקולד לבן 200 גרם חמאה מורכבת (לא מומסת) 100 גרם דובדבנים מסוכרים לקישוט
אופן הכנת המתכון
- לחמם תנור לכ- 165 מעלות
- להקציף כוס חמאה עם הסוכר, להוסיף את הביצים אחת אחת, להוסיף צבע מאכל ואבקת קקאו.
- בקערה לערבב קמח עם ריוויון, תמצית וניל ומלח ולהוסיף למסה.
- לערבב סודה לשתיה עם חומץ ולהוסיף למסה, לאחד את המסה ולמזוג ל-3 תבניות עגולות משומנות ומקומרות – באופן שווה.
- אפייה: 25 דקות.
להכנת את הציפוי:
- להמיס שוקולד לבן על בן מארי (לטמפרטורה פושרת).
- להקציף את הגבינה עד שתהיה אוורירית וקלה ובעדינות להוסיף את השוקולד והחמאה.
- להמשיך להקציף עד קבלת טקסטורה של שמנת מוקצפת.
הרכבת העוגה:
- ליישר את שלושת הטורטים ליצירת מצב נוח למריחת הציפוי. לבנות מגדל בן שלוש קומות אשר בין הקומות שכבת קרם ציפוי בגובה אחיד.
- לצפות את העוגה במריחה אחידה בחלק העליון ובדפנות.
- ניתן לזלף בחלק העליון לעיטור וכן להוסיף פרי אדום לקישוט.
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|