מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

עוגת קטיפה אדומהצילום: מכללת השף

עוגת קטיפה אדומה

מאת: מכללת השף, קטגוריה: עוגות ועוגיות
פורסם בתאריך: 05.09.11

מתכון להכנת עוגת קטיפה אדומה (Red Velved Cake), באדיבות השף שליו קמחי.

מרכיבים עיקריים: חומץ, דובדבנים, חמאה, שוקולד לבן, גבינת שמנת, סודה לשתיה, תמצית וניל, קמח, אבקת קקאו, ביצים.

משך ההכנה: 5-10 מנות
מספר מנות: 35 דקות

מצרכים להכנת המתכון

200 גר חמאה מרוככת (לא מומסת)
480 גרם סוכר
6 ביצים
2 כפות צבע מאכל אדום
0.5 כפית אבקת קקאו
450 גרם קמח לבן
200 מ"ל ריוויון
10 מ"ל תמצית וניל
1/2 כפית מלח
10 גרם סודה לשתיה
20 מ"ל חומץ

לציפוי:
230 גרם גבינת שמנת לא מלוחה (רק פילדלפיה)
340 גרם שוקולד לבן
200 גרם חמאה מורכבת (לא מומסת)
100 גרם דובדבנים מסוכרים לקישוט

אופן הכנת המתכון

  1. לחמם תנור לכ- 165 מעלות
  2. להקציף כוס חמאה עם הסוכר, להוסיף את הביצים אחת אחת, להוסיף צבע מאכל ואבקת קקאו.
  3. בקערה לערבב קמח עם ריוויון, תמצית וניל ומלח ולהוסיף למסה.
  4. לערבב סודה לשתיה עם חומץ ולהוסיף למסה, לאחד את המסה ולמזוג ל-3 תבניות עגולות משומנות ומקומרות – באופן שווה.
  5. אפייה: 25 דקות.

להכנת את הציפוי:

  1. להמיס שוקולד לבן על בן מארי (לטמפרטורה פושרת).
  2. להקציף את הגבינה עד שתהיה אוורירית וקלה ובעדינות להוסיף את השוקולד והחמאה.
  3. להמשיך להקציף עד קבלת טקסטורה של שמנת מוקצפת.

הרכבת העוגה:

  1. ליישר את שלושת הטורטים ליצירת מצב נוח למריחת הציפוי. לבנות מגדל בן שלוש קומות אשר בין הקומות שכבת קרם ציפוי בגובה אחיד.
  2. לצפות את העוגה במריחה אחידה בחלק העליון ובדפנות.
  3. ניתן לזלף בחלק העליון לעיטור וכן להוסיף פרי אדום לקישוט.

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il