מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

אורז מתובל בתערובת אשפלאו מעוטר ברימוניםצילום: דניאל לילה

אורז מתובל בתערובת אשפלאו מעוטר ברימונים

מאת: לגעת באוכל, קטגוריה: מתכונים לראש השנה
פורסם בתאריך: 12.09.11

מתכון להכנת אורז מתובל בתערובת אשפלאו מעוטר ברימונים, באדיבות שף עדי שוורץ מלגעת באוכל.

מרכיבים עיקריים: רימון, אורז.

משך ההכנה: 30 דקות
מספר מנות: 4-6 מנות

מצרכים להכנת המתכון

2 כוסות אורז איכותי/פרסי,הודי,יסמין,בסמטי
1 כוס תערובת אשפלאו מהחנות
3.5 כוסות ציר ירקות/עוף רותחים
מלח+פלפל
שמן

לעיטור:
גרעיני רימונים

אופן הכנת המתכון

  • מרתיחים את ציר הירקות/עוף וטועמים, חשוב שהציר יהיה מושלם בטעם ואפילו "טיפה" מלוח מהרגיל.
  • בסיר נפרד מטגנים קלות את האורז יחד עם תערובת האשפלאו עד שהאורז "מלבין".
  • מוסיפים את הציר, מערבים קלות, מכסים , מנמיכים להבה ומבשלים על להבה נמוכה כ-18 דק'.
  • לא פותחים סיר אורז במהלך הבישול!
  • בסיום הבישול מכסים עם מגבת לעוד כ-10 דק' ופותחים את האורז עם מזלג בשר גדול. מעטרים עם גרעיני רימונים.

 

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il