|
צילום: דניאל לילה
אורז מתובל בתערובת אשפלאו מעוטר ברימונים
מאת: לגעת באוכל, קטגוריה: מתכונים לראש השנה
פורסם בתאריך: 12.09.11
מתכון להכנת אורז מתובל בתערובת אשפלאו מעוטר ברימונים, באדיבות שף עדי שוורץ מלגעת באוכל.
מרכיבים עיקריים: רימון, אורז.
משך ההכנה: 30 דקות
מספר מנות: 4-6 מנות
מצרכים להכנת המתכון
2 כוסות אורז איכותי/פרסי,הודי,יסמין,בסמטי 1 כוס תערובת אשפלאו מהחנות 3.5 כוסות ציר ירקות/עוף רותחים מלח+פלפל שמן
לעיטור: גרעיני רימונים
אופן הכנת המתכון
- מרתיחים את ציר הירקות/עוף וטועמים, חשוב שהציר יהיה מושלם בטעם ואפילו "טיפה" מלוח מהרגיל.
- בסיר נפרד מטגנים קלות את האורז יחד עם תערובת האשפלאו עד שהאורז "מלבין".
- מוסיפים את הציר, מערבים קלות, מכסים , מנמיכים להבה ומבשלים על להבה נמוכה כ-18 דק'.
- לא פותחים סיר אורז במהלך הבישול!
- בסיום הבישול מכסים עם מגבת לעוד כ-10 דק' ופותחים את האורז עם מזלג בשר גדול. מעטרים עם גרעיני רימונים.
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|