מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

עוגת תפוחים הפוכהצילום: דניאל לילה

עוגת תפוחים הפוכה

מאת: לגעת באוכל, קטגוריה: מתכונים לראש השנה
פורסם בתאריך: 12.09.11

מתכון להכנת עוגת תפוחים הפוכה מוגשת עם גלידה מבושמת בלוונדר, באדיבות שף עדי שוורץ מלגעת באוכל.

מרכיבים עיקריים: אבקת אפייה, שקדים, תמצית וניל, ביצים, קמח, תפוחי עץ.

משך ההכנה: כשעה
מספר מנות: 5-7 מנות

מצרכים להכנת המתכון

לתפוחים:
3/4 כוס סוכר + 2 כפות
6 כפות מים
3 תפוחי עץ גרנט סמיט חצויים
ופרוסים לעובי 1/2 ס"מ

לעוגה:
1.25 כוסות קמח
2 כפות אבקת אפיה
4 כפות שקדים טחונים דק
175 גר' חמאה/מרגרינה
3/4 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל טהורה
4 ביצים טרופות

אופן הכנת המתכון

לשכבת התפוחים:

  • שמים את הסוכר והמים בסיר בינוני כבד על אש נמוכה.
  • מערבבים ברציפות עד שהסוכר נמס לגמרי והתערובת שקופה.
  • את לאש בינונית ומביאים את הסירופ לרתיחה.
  • מרתיחים עד שהסירופ מתחיל להשחים קרוב לדפנות הסיר. מנמיכים את האש ומבשלים את הסירופ עד לצבע קרמל-שחום. מניעים את הסיר פעם-פעמיים להשחמה אחידה (מבשלים תוך השגחה, כדי שהקרמל לא יישרף).
  • כשהקרמל מוכן יוצקים מייד לתבנית. מצננים מעט. מעבירים את התפוחים לתבנית ומסדרים במניפות מעל הקרמל.

לעוגה:

  • מחממים את התנור לחום נמוך (150 מעלות צלזיוס).
  • מנפים את הקמח ואבקת האפייה לקערה בינונית. מוסיפים את השקדים.
  • בקערת מערבל מקציפים את החמאה והסוכר לתערובת קרמית בעזרת וו גיטרה. מוסיפים את הווניל. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו ומקציפים היטב לאחר כל הוספה.
  • תוך כדי הוספת הביצים, מוסיפים 2-1 כפות מתערובת הקמח למניעת פירוק התערובת.
  • לבסוף מוסיפים את יתרת הקמח ומערבלים קצרות, רק לקבלת תערובת אחידה.
  • מעבירים את תערובת העוגה מעל לתפוחים שבתבנית.
  • אופים כ-40 דקות, עד שהעוגה בצבע זהוב-שחום וקיסם הננעץ פנימה יוצא נקי. לאחר כ-30 דקות מניחים נייר אלומיניום חופשי למניעת השחמת יתר. מצננים 15 דקות בתבנית על רשת. מעבירים סכין מסביב לשחרור והופכים על צלחת הגשה.

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il