| 
 | 
 
 צילום: דניאל לילה
 
טריו כבדי עוף קצוץ בשכבות עם ריבת בצל
מאת: לגעת באוכל, קטגוריה: מתכונים לראש השנה 
פורסם בתאריך: 12.09.11 
מתכןו לטריו כבדי עוף קצוץ בשכבות עם ריבת בצל, באדיבות שף עדי שוורץ מלגעת באוכל. 
מרכיבים עיקריים: בצל, ברנדי, ביצים, תפוחי אדמה, בצל סגול, יין אדום, חומץ בלסמי, ציפורן, קינמון, כבד עוף. 
משך ההכנה:   
מספר מנות:  
מצרכים להכנת המתכון
לכבדים: 1/2 ק"ג כבד עוף מנוקה-לא לשטוף שמן זית מלח אטלנטי + פלפל שחור גרוס + מלח 3 ביצים קשות 2 תפוחי אדמה מבושלים מעט עלי תימין 3 בצלים מעט ברנדי/קוניאק
  לריבת בצל: 4 בצלים סגולים פרוסים שמן רגיל 1 כוס סוכר חום כהה 1/4 כוס חומץ בלסמי 2 כוסות יין אדום מלח ,פלפל מקל קינמון, 3-4 מסמרי ציפורן 
אופן הכנת המתכון
לריבת בצל: 
- במחבת כבדה מחממים שמן רגיל ומשחמים את פרוסות הבצל.
 
- מוסיפים פנימה את הסוכר החום וממסים קלות.
 
- מוסיפים את הבלסמי והיין האדום ומתבלים במלח, פלפל, קינמון.
 
- מבשלים על אש נמוכה במשך 30-40 דקות עד צמצום נוזלים.
 
 
לכבדים: 
- מחממים מחבת כבדה ללא שומן באש נמוכה כ 7 דק'.
 
- מוסיפים שמן ואת הבצל ומשחימים יפה מאד- לא הזהבה.
 
- מוציאים מהמחבת מוסיפים מעט שמן ואת כבדי העוף (יש להיזהר כי הכבדים עשירים בנוזלים ונוטים ל"התפוצץ" אבל לא לכסות יש אפשרות להשתמש במכה מחורר למניעת התזות).
 
- משחימים את הכבדים כ 2-3 דק' מכל צד ללא תיבול, לחיצה עם האצבע תעיד על דרגת הכבדים-כבדים רצוי בדרגה M.
 
- מוסיפים את הביצים הקשות והבצל למחבת מתבלים במלח אטלנטי + מלח רגיל + פלפל + תימין + קוניאק. מכבים את האש ומצננים קלות.
 
- במטחנת בשר טוחנים את הכבדים יחד עם הביצים ותפוחי האדמה המבושלים והבצל .
 
- מערבבים היטב ומשלימים תיבול.
 
 
הרכבה: 
- בתבנית אינגליש קייק מרופדת בניילון נצמד מסדרים 1/2 משכבת הכבדים הקצוצים.
 
- שכבת ריבת בצל ושוב כבדים לקפל דפנות של ניילון נצמד להדק היטב להניח  משקולת איזה קופסת שימורים למשך לילה.
 
  
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il 
 
 |  
		
			
		 |