|
צילום: דניאל לילה
טריו כבדי עוף קצוץ בשכבות עם ריבת בצל
מאת: לגעת באוכל, קטגוריה: מתכונים לראש השנה
פורסם בתאריך: 12.09.11
מתכןו לטריו כבדי עוף קצוץ בשכבות עם ריבת בצל, באדיבות שף עדי שוורץ מלגעת באוכל.
מרכיבים עיקריים: בצל, ברנדי, ביצים, תפוחי אדמה, בצל סגול, יין אדום, חומץ בלסמי, ציפורן, קינמון, כבד עוף.
משך ההכנה:
מספר מנות:
מצרכים להכנת המתכון
לכבדים: 1/2 ק"ג כבד עוף מנוקה-לא לשטוף שמן זית מלח אטלנטי + פלפל שחור גרוס + מלח 3 ביצים קשות 2 תפוחי אדמה מבושלים מעט עלי תימין 3 בצלים מעט ברנדי/קוניאק
לריבת בצל: 4 בצלים סגולים פרוסים שמן רגיל 1 כוס סוכר חום כהה 1/4 כוס חומץ בלסמי 2 כוסות יין אדום מלח ,פלפל מקל קינמון, 3-4 מסמרי ציפורן
אופן הכנת המתכון
לריבת בצל:
- במחבת כבדה מחממים שמן רגיל ומשחמים את פרוסות הבצל.
- מוסיפים פנימה את הסוכר החום וממסים קלות.
- מוסיפים את הבלסמי והיין האדום ומתבלים במלח, פלפל, קינמון.
- מבשלים על אש נמוכה במשך 30-40 דקות עד צמצום נוזלים.
לכבדים:
- מחממים מחבת כבדה ללא שומן באש נמוכה כ 7 דק'.
- מוסיפים שמן ואת הבצל ומשחימים יפה מאד- לא הזהבה.
- מוציאים מהמחבת מוסיפים מעט שמן ואת כבדי העוף (יש להיזהר כי הכבדים עשירים בנוזלים ונוטים ל"התפוצץ" אבל לא לכסות יש אפשרות להשתמש במכה מחורר למניעת התזות).
- משחימים את הכבדים כ 2-3 דק' מכל צד ללא תיבול, לחיצה עם האצבע תעיד על דרגת הכבדים-כבדים רצוי בדרגה M.
- מוסיפים את הביצים הקשות והבצל למחבת מתבלים במלח אטלנטי + מלח רגיל + פלפל + תימין + קוניאק. מכבים את האש ומצננים קלות.
- במטחנת בשר טוחנים את הכבדים יחד עם הביצים ותפוחי האדמה המבושלים והבצל .
- מערבבים היטב ומשלימים תיבול.
הרכבה:
- בתבנית אינגליש קייק מרופדת בניילון נצמד מסדרים 1/2 משכבת הכבדים הקצוצים.
- שכבת ריבת בצל ושוב כבדים לקפל דפנות של ניילון נצמד להדק היטב להניח משקולת איזה קופסת שימורים למשך לילה.
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|