|
צילום: מכללת השף
סושי אינסייד אאוט
מאת: מכללת השף, קטגוריה: אוכל אסייתי
פורסם בתאריך: 17.09.11
מתכון להכנת סושי אינסייד אאוט, באדיבות השף רונן מעיין, מרצה במכללת השף.
מרכיבים עיקריים: מנגו, אצות נורי, מלפפון, שומשום שחור.
משך ההכנה: 25 דקות
מספר מנות: 4-6 סועדים
מצרכים להכנת המתכון
2 כוסות אורז סושי מוכן 4 דפי אצות נורי 1 מלפפון טרי 1 מנגו טרי 100 גרם נתח סלמון טרי 1.5 כף שומשום שחור
אופן הכנת המתכון
- קודם כל קולפים את המלפפון והמנגו ופורסים לרצועות דקות באורך הרול סושי. מנקים היטב את הסלמון מעור, ופורסים אותו לרצועות גם כן.
- נפרוס לשתיים את האצה ונניח חצי על משטח יבש. עליו נוסיף אורז ונהדק. על האורז נפזר שומשום שחור.
- ניקח מחצלת סושי עטופה בניילון נצמד ונניח אותה בלחיצה על האורז והאצה, אחר כך נהפוך את המחצלת כשהאצה לפנינו.
- נניח על האצה את המרכיבים לכל רוחבה - המלפפון, הסלמון והמנגו.
- יש להרים כלפי מעלה ולגלגל את המחצלת צד אחד עד לחצי, ואז מהצד השני להרים ולסגור עם הצד השני.
- לבסוף יש לגלגל את כל הסושי במחצלת ולהדק היטב. יש להדק היטב, סושי לא אמור להתפרק בזמן האכילה לא לשכוח.
- יש להוציא את ה"רול", לחתוך את השוליים בסכין חדה ולפרוס אותו לפרוסות - קודם כל חוצים את הרול לשתיים, ואח"כ כל חצי לשלושה פרוסות סושי.
- מומלץ להגיש את הסושי בתוספת רוטב סויה, ווסאבי, וג'ינג'ר פרוס ומוחמץ.
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|