|
צילום: מאיה
עוגת דבש עם קינמון
מאת: מאיה, קטגוריה: מתכונים לראש השנה
פורסם בתאריך: 23.09.11
מתכון לראש השנה להכנת עוגת דבש נימוכה וטעימה, עם קינמון, מעט ברנדי ואגוזי מלך.
מרכיבים עיקריים: דבש, קמח, קינמון, אגוזי מלך, ברנדי, שקדים, סודה לשתייה, ביצים, זנגביל.
משך ההכנה: 35-40 דקות
מספר מנות: תבנית אנגליש קייק
מצרכים להכנת המתכון
1 וחצי כוס דבש 1 שקית אבקת אפייה 1 וחצי כוס סוכר 1/4 כוס שמן קנולה 1 כוס קפה שחור קריר 2 כפית ג'ינג'ר טחון 2 כפות קינמון טחון ¼ כפית הל מיובש טחון ½3 כוסות קמח חצי כפית ציפורן טחונה 4 ביצים מופרדות חצי כוס שקדים פרוסים (לא חובה) כוס אגוזי מלך קצוצים 1 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 6 כפות ברנדי או וויסקי (לא חובה, אני ממליצה לשים בשביל הטעמים)
אופן הכנת המתכון
- לחמם את התנור לחום בינוני של כ-160 מעלות צלזיוס.
- לערבב בקערה ארבע ביצים, דבש, שמן בישול, קפה, הברנדי או הוויסקי (לבחירה), כוס סוכר והתבלינים (לערבב את שמתקבלת בלילה סמיכה ויציבה).
- לנפות מעל הקערה את הקמח, אבקת האפייה, המלח והסודה לשתייה. לערבב היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה.
- להוסיף את אגוזי המלך ולערבב שוב.
- בקערה של מיקסר, להקציף 4 חלבונים. להוסיף תוך כדי הערבוב את חצי כוס הסוכר הנותרת, עד שמתקבל קצף יציב ואחיד.
- לקפל את הקצף באמצעות מרית, לתוך תערובת הבצק.
- ליצוק לתבנית משומנת היטב ולפזר מלמעלה את השקדים הפרוסים.
- להכניס לתנור שחומם מראש ולאפות בחום של כ-160 מעלות צלזיוס למשך כשעה (ולפעמים מעט פחות).
- נועצים קיסם יבש במרכז העוגה ובודקים אם יוצא יבש כדי לוודא שמוכנה.
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|