מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

דגים מטוגניםצילום: שף מירי גרינברג

דגים מטוגנים

מאת: שף מירי גרינברג, קטגוריה: דגים
פורסם בתאריך: 10.03.12

מתכון להכנת דגים טריים מטוגנים: ברבוניה מטוגנת, מושט, פלמידה לבנה או אדמונית.

מרכיבים עיקריים: קמח, ביצים, לימון, שום, כוסברה.

משך ההכנה: 45 דקות
מספר מנות: 4-8 מנות

מצרכים להכנת המתכון

דגים טריים: מושט, פלמידה לבנה, אדמונית או ברבוניה
1 חבילה כוסברה טריה וקצוצה
6-8 שיני שום כתושים
½ כוס מיץ לימון
1 כוס קמח
2 ביצים
מלח ופלפל לפי הטעם
שמן לטיגון

אופן הכנת המתכון


  • הדגים יכולים להיות שלמים, עם חריצים או פרוסות. שוטפים את הדגים ושמים במסננת.

  • מפזרים על הדגים מלח, פלפל, מעט מיץ לימון ומשאירים למשך כ-5 דקות.

  • טובלים את הדגים בקמח (את דג הפלמידה לטפול לאחר הקמח בביצה ואז לטגן כך מונעים ממנו להתייבש) ומטגנים במחבת עם שמן עמוק.

  • אפשר לשים בתוך הבטן של הדג כוסברה קצוצה ושום כתוש לפני הטיגון.

  • במחבת נפרדת שמים מעט שמן זית ומחממים מוסיפים את השום הכתוש ומטגנים מעט מוסיפים את מיץ הלימון, כוסברה קצוצה מעט מים ומרתיחים כשתי דקות.

  • להגיש את הדגים והרוטב בכלים נפרדים.

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il