|
צילום: © Minerva Studio / Fotolia
תחתיות ארטישוק ברוטב חמוץ
מאת: שף מירי גרינברג, קטגוריה: בישול צמחוני
פורסם בתאריך: 17.03.12
מתכון להכנת תחתיות ארטישוק ברוטב חמוץ: סלט לבבות ארטישוק בלימון ותבלינים.
מרכיבים עיקריים: ארטישוק, לימון.
משך ההכנה: 45 דקות
מספר מנות: 10 יחידות
מצרכים להכנת המתכון
10 ארטישוקים גדולים או 10 תחתיות ארטשוקים קפואים מיץ מלימון אחד 1/2 כוס מים 1/2 כפית מלח
לרוטב: 1/4 כוס שמן 1/2 1 כוסות מים מיץ מלימון אחד 1/2 כפית מלח 1 כפית סוכר
אופן הכנת המתכון
- מסירים מן הארטישוקים את כל העלים: את החיצוניים הקשים תולשים ביד ואת הפנימיים הרכים חותכים בסכין. משאירים בבסיס הירק קטע של כ-2.5 ס"מ מן העוקץ (הגבעול). מנקים את התחתיות מפלומת השיער שעליהן. בארטישוקים קפואים רק שוטפים.
- מניחים בקערה את מיץ הלימון, המים והמלח ומערבבים היטב. טובלים את תחתיות הארטישוקים בנוזל ומשהים דקות אחדות.
- יוצקים לסיר רחב ושטוח את המצרכים לרוטב: המים, השמן, מיץ הלימון, המלח והסוכר. מערבבים היטב.
- מסדרים את תחתיות הארטישוקים בסיר, בשכבה אחת, כשהעוקצים (הגבעולים) כלפי מעלה. מסננים לסיר את הנוזלים שבהם הושרו הארטישוקים. מנענעים קלות את הסיר, כך שהרוטב יעטוף היטב את הארטישוקים.
- מכסים את הסיר ומבשלים על להבה בינונית עד לרתיחה. מנמיכים את הלהבה וממשיכים בבישול עוד 45-30 דקות. בארטישוקים קפואים מבשלים 20-30 דקות.
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|