מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

תחתיות ארטישוק ברוטב חמוץצילום: © Minerva Studio / Fotolia

תחתיות ארטישוק ברוטב חמוץ

מאת: שף מירי גרינברג, קטגוריה: בישול צמחוני
פורסם בתאריך: 17.03.12

מתכון להכנת תחתיות ארטישוק ברוטב חמוץ: סלט לבבות ארטישוק בלימון ותבלינים.

מרכיבים עיקריים: ארטישוק, לימון.

משך ההכנה: 45 דקות
מספר מנות: 10 יחידות

מצרכים להכנת המתכון

10 ארטישוקים גדולים או 10 תחתיות ארטשוקים קפואים
מיץ מלימון אחד
1/2 כוס מים
1/2 כפית מלח

לרוטב:
1/4 כוס שמן
1/2 1 כוסות מים
מיץ מלימון אחד
1/2 כפית מלח
1 כפית סוכר

אופן הכנת המתכון

  1. מסירים מן הארטישוקים את כל העלים: את החיצוניים הקשים תולשים ביד ואת הפנימיים הרכים חותכים בסכין. משאירים בבסיס הירק קטע של כ-2.5 ס"מ מן העוקץ (הגבעול). מנקים את התחתיות מפלומת השיער שעליהן. בארטישוקים קפואים רק שוטפים.
  2. מניחים בקערה את מיץ הלימון, המים והמלח ומערבבים היטב. טובלים את תחתיות הארטישוקים בנוזל ומשהים דקות אחדות.
  3. יוצקים לסיר רחב ושטוח את המצרכים לרוטב: המים, השמן, מיץ הלימון, המלח והסוכר. מערבבים היטב.
  4. מסדרים את תחתיות הארטישוקים בסיר, בשכבה אחת, כשהעוקצים (הגבעולים) כלפי מעלה. מסננים לסיר את הנוזלים שבהם הושרו הארטישוקים. מנענעים קלות את הסיר, כך שהרוטב יעטוף היטב את הארטישוקים.
  5. מכסים את הסיר ומבשלים על להבה בינונית עד לרתיחה. מנמיכים את הלהבה וממשיכים בבישול עוד 45-30 דקות. בארטישוקים קפואים מבשלים 20-30 דקות.

 

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il