מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

גלילות חצילים וסינטהצילום: יעקב הררי

גלילות חצילים וסינטה

מאת: שף ניר צוק, קטגוריה: שונות
פורסם בתאריך: 06.08.12

מתכון קיץ של השף ניר צוק להכנת גלילות חצילים וסינטה.

מרכיבים עיקריים: תימין, עגבניות, לימון, שמן זית, צנוברים, בזיליקום, פלפל אדום, חציל, סינטה.

משך ההכנה: כשעה
מספר מנות: 6 סועדים

מצרכים להכנת המתכון

2 חצילים מוארכים שמן לטיגון כ-200 גרם נתח סינטה צעירה 3 פלפלים אדומים קלויים עלי בזיליקום 

לרוטב פסטו: צרור בזיליקום 1/2 כוס (75 גרם) צנוברים 1/2 כוס (125 מ"ל) שמן זית 1/4 כוס (60 מ"ל) מיץ לימון מלח

לתוספת עגבניות: 4 עגניות תימין

אופן הכנת המתכון

  1. פורסים את החצילים לאורך, בעובי כ-4 מ"מ. מטגנים משני הצדדים בשמן חם ומניחים בעדינות על מגבת נייר.
  2. פורסים את נתח הסינטה בעובי 3 מ"מ ומניחים פרוסה על כל פרוסת חציל.
  3. במעבד מזון מכינים רוטב פסטו, קוצצים בזיליקום, צנוברים, שמן זית, מיץ לימון ומלח. מורחים על הסינטה.
  4. קולפים את הפלפלים הקלויים, מרחיקים גרעינים, חוצים לאורך ומניחים על הרוטב. מניחים מעל עלי בזיליקום. מגלגלים לגלילות ומניחים בתבנית חסינת אש כשהחתך כלפי מטה.
  5. אופים 10 דקות בתנור שחומם מראש לחום גבוה, 220 מעלות.
  6. להכנת תוספת עגבניות, חותכים את העגבניות לרבעים, קולפים ומרחיקים את הגרעינים. את בשר העגבניות מניחים בתבנית עם מעט שמן זית, מפזרים מעל תימין ומלח ומייבשים כחצי שעה בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות. מצננים וקוצצים דק.

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il