מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

מאפינס דבש עם תפוחים מוקרמיםצילום: מכונים מבית ריצ'

מאפינס דבש עם תפוחים מוקרמים

מאת: ריצ קצפת, קטגוריה: מתכונים לראש השנה
פורסם בתאריך: 30.08.12

קינוח נפלא לכבוד ראש השנה: מאפינס דבש עם תפוחים מוקרמים. מבית המתכונים של ריצ'.

מרכיבים עיקריים: דבש, תפוחי עץ, ביצים, אגוזי מלך, חמאה.

משך ההכנה: עד 40 דקות
מספר מנות: 12 מנות

מצרכים להכנת המתכון

2 כוסות קמח (300 גרם) 
1 שקית אבקת אפייה
1 כפית סודה לשתייה
125 גרם חמאה מלוחה בטמפרטורת החדר
1/2 כוס דבש (200 גרם) 
3 כפות מים רותחים
1 מיכל קצפת ריצ' (212 מ"ל) 
1 ביצה
1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים גס (75 גרם) 
קליפה מגוררת מחצי לימון

לתפוחים מוקרמים:
4 תפוחי גרני סמית
2 כפות סוכר חום
1 מיכל (212 מ"ל) קצפת ריצ'

אופן הכנת המתכון


  1. מערבבים את הקמח עם האבקות.

  2. בקערת המיקסר מקציפים את החמאה עם הדבש שדולל במים הרותחים. מוסיפים את הקצפת והביצה ומערבבים. מוסיפים את תערובת הקמח ומערבבים רק עד קבלת תערובת חלקה. מוסיפים את האגוזים וקליפת הלימון.

  3. משמנים תבניות מאפינס בספריי שמן בטעם חמאה וממלאים בתערובת, עד שלושת רבעי הגובה.

  4. אופים כ-20 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני-גבוה, 200 מעלות, עד שקיסם שננעץ במרכז יוצא כמעט יבש. מוציאים מהתנור, ממתינים 3-2 דקות ומעבירים לרשת. מתאים להגיש כשעדיין חמים. אפשר לצנן, להקפיא ולחמם מעט במיקרוגל.

  5. להכנת התפוחים: בעזרת תפוחן מרחיקים את מרכז התפוח ופורסים לעיגולים בעובי 5 מ"מ, שוטחים במחבת רחבה. מפזרים על התפוחים את הסוכר החום, יוצקים מעל את הקצפת. מבשלים על אש נמוכה-בינונית, עד שהתפוחים זהובים והקצפת נספגה בהם. מגישים ליד המאפינס.

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il