|
צילום: מכונים מבית ריצ'
מאפינס דבש עם תפוחים מוקרמים
מאת: ריצ קצפת, קטגוריה: מתכונים לראש השנה
פורסם בתאריך: 30.08.12
קינוח נפלא לכבוד ראש השנה: מאפינס דבש עם תפוחים מוקרמים. מבית המתכונים של ריצ'.
מרכיבים עיקריים: דבש, תפוחי עץ, ביצים, אגוזי מלך, חמאה.
משך ההכנה: עד 40 דקות
מספר מנות: 12 מנות
מצרכים להכנת המתכון
2 כוסות קמח (300 גרם) 1 שקית אבקת אפייה 1 כפית סודה לשתייה 125 גרם חמאה מלוחה בטמפרטורת החדר 1/2 כוס דבש (200 גרם) 3 כפות מים רותחים 1 מיכל קצפת ריצ' (212 מ"ל) 1 ביצה 1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים גס (75 גרם) קליפה מגוררת מחצי לימון
לתפוחים מוקרמים: 4 תפוחי גרני סמית 2 כפות סוכר חום 1 מיכל (212 מ"ל) קצפת ריצ'
אופן הכנת המתכון
- מערבבים את הקמח עם האבקות.
- בקערת המיקסר מקציפים את החמאה עם הדבש שדולל במים הרותחים. מוסיפים את הקצפת והביצה ומערבבים. מוסיפים את תערובת הקמח ומערבבים רק עד קבלת תערובת חלקה. מוסיפים את האגוזים וקליפת הלימון.
- משמנים תבניות מאפינס בספריי שמן בטעם חמאה וממלאים בתערובת, עד שלושת רבעי הגובה.
- אופים כ-20 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני-גבוה, 200 מעלות, עד שקיסם שננעץ במרכז יוצא כמעט יבש. מוציאים מהתנור, ממתינים 3-2 דקות ומעבירים לרשת. מתאים להגיש כשעדיין חמים. אפשר לצנן, להקפיא ולחמם מעט במיקרוגל.
- להכנת התפוחים: בעזרת תפוחן מרחיקים את מרכז התפוח ופורסים לעיגולים בעובי 5 מ"מ, שוטחים במחבת רחבה. מפזרים על התפוחים את הסוכר החום, יוצקים מעל את הקצפת. מבשלים על אש נמוכה-בינונית, עד שהתפוחים זהובים והקצפת נספגה בהם. מגישים ליד המאפינס.
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|