מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

פבלובה במלית קצפת וברוטב פירות אדומיםצילום: ריצ קצפת

פבלובה במלית קצפת וברוטב פירות אדומים

מאת: ריצ קצפת, קטגוריה: מתכונים לראש השנה
פורסם בתאריך: 30.08.12

רוצה להכין פבלובה חגיגית לראש השנה? הנה מתכון לפבלובה במלית קצפת וברוטב פירות אדומים.

מרכיבים עיקריים: פירות אדומים, מקל קינמון, שמנת ריצ', .

משך ההכנה: עד שלוש שעות
מספר מנות: 14-16 מנות

מצרכים להכנת המתכון

3 חלבונים
1/4 1 כוסות (250 גרם) סוכר 

לרוטב:
1 כוס פירות אדומים מוקפאים
1/3 כוס (65 גרם) סוכר 
1/4 ליטר מים
1 מקל קינמון

למלית:
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת ריצ'
2 שקיות סוכר וניל

אופן הכנת המתכון


  1. מחממים את התנור לחום נמוך מאוד (100 מעלות). מרפדים שתי תבניות תנור בניירות אפייה.

  2. הבסיס: שמים את החלבונים בקערת המערבל ומקציפים במהירות גבוהה כ- 3 דקות עד לקבלת קצף יציב מאוד. מוסיפים מחצית מכמות הסוכר ומקציפים במהירות גבוהה כדקה נוספת. מוסיפים את שארית הסוכר ומקפלים בתוך הקצף בעזרת מרית. מעבירים את הקצף לשק זילוף ומזלפים על התבניות עיגולים שלמים בקוטר 5 ס"מ, וברווחים של כ- 3 ס"מ זה מזה. מזלפים בשולי כל עיגול שתי קומות של קצף ליצירת דפנות גבוהות. אופים שעתיים וחצי, מוציאים ומצננים. (הבסיסים נשמרים שבועיים בכלי אטום בטמפרטורת החדר).

  3. הרוטב: שמים בסיר קטן את הפירות, המים, הסוכר ומקל הקינמון ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה לבינונית וממשיכים לבשל כ-10 דקות עד שהרוטב מסמיך קצת. מאחסנים במקרר עד להגשה.

  4. המלית: לפני ההגשה שמים את השמנת וסוכר הווניל בקערת המערבל ומקציפים לקצפת יציבה.

  5. ההרכבה: ממלאים כל בסיס בשתי כפות שמנת, יוצקים מעל כף מהרוטב ומגישים.

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il