מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

כרוב כבוש (טורשי)צילום: © Viktorija / Fotolia

כרוב כבוש (טורשי)

מאת: שף מירי גרינברג, קטגוריה: ירקות כבושים
פורסם בתאריך: 07.09.12

מתכון ביתי להכנת כרוב כבוש (טורשי: ירקות מוחמצים בסגנון עיראקי או פרסי).

מרכיבים עיקריים: חומוס, כרוב, שום, חומץ.

משך ההכנה: 15 דקות
מספר מנות: 5-7 מנות

מצרכים להכנת המתכון

1 ראש כרוב
כמה שיני שום לפי הטעם
1 פלפל חריף
10-15 גרגרי חומוס יבש
מים, מלח (על כל כוס מים כפית מחוכה של מלח)
¼ כוס חומץ

אופן הכנת המתכון


  1. מודדים את כמות המים שנכנסת לצנצנת בכוסות ושמים בקערה.

  2. מוסיפים למים מלח ומערבבים עד שהמלח נמס.

  3. שוטפים את הכרוב וחותכים לחצי.

  4. כל חצי כרוב חותכים לפלחים לא דקים.

  5. מסדרים את החומרים בצנצנת בסדר הבא: כמה שיני שום, כמה חתיכות פלפל חריף, כמה גרגרי חומוס ומחצית כמות הכרוב. לחזור שוב על אותו הסדר ולצקת בסוף את המים עד קצה הצנצנת.

  6. להניח מעל את הקצה של הלחם ולסגור.

  7. להעמיד את הצנצנת יום אחד בשמש ואחר כך שבועיים במקום מוצל אפשר על השיש במטבח.

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il