צילום: מתוקה רומסרוויס
עוגת דבש ופרחי היביסקוס
מאת: קונדיטורית מתוקה, קטגוריה: מתכונים לראש השנה
פורסם בתאריך: 07.09.12
מתכון לראש השנה להכנת עוגת דבש ופרחי היביסקוס, באדיבות מירי ארזי – שף ובעלים של רשת הקונדיטוריות מתוקה.
מרכיבים עיקריים: פרחי ורדים, פרחי היביסקוס, סודה לשתייה, קמח, קינמון, קפה, אבקת אפייה, חמאה, דבש, ביצים.
משך ההכנה: כשעה
מספר מנות: 2 תבניות אינגליש קייק או תבנית בקוטר 26 ס"מ
מצרכים להכנת המתכון
100 גרם חמאה מומסת פושרת
2 ביצים
1/4 1 כוסות סוכר
1/2 כוס דבש פרחים עדין (דובדבנים/יסמין/פרחי בר)
1/2 כוס שמן קנולה
קורט מלח
כוסות קמח לבן מנופה
2 כפיות אבקת אפייה
1 כפית סודה לשתייה
1 כף קינמון
1 כוס קפה שחור חם
1/2 כוס פרחי היביסקוס מסוכרים
לקישוט:
8 פרחי ורדים מיובשים
אופן הכנת המתכון
- בקערת מיקסר עם מטרפה יש לטרוף את הביצים, הדבש והסוכר כ-3 דקות.
- להוסיף את השמן בזרם דק עד שכולו נבלע במסה. להוסיף את החמאה המומסת ולהמשיך לערבב 2 דקות נוספות.
- להוסיף את כל החומרים היבשים (קמח, מלח, אבקת אפייה, סודה לשתייה וקינמון) ולערבב כדקה נוספת.
- את הקפה השחור החם יש למזוג בהדרגה למסה עד שהתערובת אחידה לגמרי.
- לקפל בעזרת לקקן את פרחי ההיבסקוס המסוכרים ולהעביר את המסה לתבניות העוגה.
- לחמם תנור לחום של 175 מעלות ולאפות את העוגות כ 45- 60 דקות או עד שקיסם יוצא יבש מן העוגה.
- לקשט בפרחי הורדים.
ניתן לשמור כשבוע בטמפ' החדר.
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il