מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

קובה יונהצילום: roiku23

קובה יונה

מאת: roiku23, קטגוריה: שונות
פורסם בתאריך: 02.10.12

המנה בהשראתה ועל שמה של חברה טובה, שכמו המנה הזאת יש בה הכל, גם מהעממיות החום והאהבה שיש בקובה וגם מהחדשנות והמקוריות שיש במרק ובשאר המרכיבים.

מרכיבים עיקריים: בשר טחון, פטריות שמפיניון, אגוז מוסקט, בצל, שום, אבקת מרק עוף, סולת, תפוחי אדמה.

משך ההכנה: שעה ועשרים
מספר מנות: 5 מנות

מצרכים להכנת המתכון

לקובה -
לבצק:
500 גר' סולת
0.5 כפית מלח
1 כוס מים קרים
למילוי:
0.5 ק"ג בשר בקר טחון
2 בצלים גדולים קצוצים
6 פטריות שמפניון קצוצות
2 פטריות פורצ'יני קצוצות
שן שום
מלח ופלפל
אגוז מוסקט
אבקת מרק

למרק -
2 בצלים גדולים קצוצים
סלסילת פטריות שמפניון
4 פטריות פורטובלו
חופן פטריות פורצ'יני (המיובשות)
שלוק יין אדום
2 שיני שום
אגוז מוסקט
מלח ופלפל
כפית סוכר
4 כוסות מים רותחים

לפירה -
5 תפוחי אדמה בינוניים
אבקת מרק
מלח ופלפל

אופן הכנת המתכון

לבצק:

  • מערבבים את הסולת עם המלח והמים, לשים ומשאירים לנוח כ20 דק'. 
  • לאחר מכן מוסיפים עוד חצי כוס מים ומשאירים לעוד 10 דק'.
לבשר:
  • מחממים כמות נדיבה של שמן על מחבת גדולה, מטגנים את הבצלים עד להזהבה מוסיפים את הפטריות והשום ומטגנים היטב. 
  • מוסיפים את הבשר ומפוררים בעזרת מזלג עד לבישול מלא של הבשר.
  • מוסיפים את התבלינים ומטגנים 15 דק עד שהבשר משחים יפה.
  • לסיכום: בידיים משומנות מגלגלים כדורים קטנים מהבצק, יוצרים גומה בכל כדור וממלאים בבשר (שהתקרר). סוגרים היטב ומוודאים שהקובה אטום, מניחים על מגש עם נייר אפייה (את הנותרים ניתן להקפיא ולשמור).
למרק:
  • מחממים שמן בסיר בינוני ומטגנים את הבצל עד להזהבה, מוסיפים את הפטריות ומטגנים כמה דק'.
  • מוסיפים את השום ויין מביאים לרתיחה ומבשלים כ5 דק'. מוסיפים את התבלינים ואת המים ומביאים הכל לרתיחה.
  • מנמיכים את האש ומבשלים 50 דק', לאחר מכן מוסיפים את הקובות בעדינות למרק וממשיכים בבישול עוד כ 50 דק' בודקים אחד לוודא שהבצק התבשל.
לפירה:
  • מקלפים את תפוחי האדמה חותכים לקוביות ומניחים במים רותחים, מוסיפים מלח ומבשלים כשעה.
  • לאחר בישול מסננים את תפו"א מוסיפים תבלינים מעט ממי הבישול ומועכים.
בתיאבון!

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il