| 
 | 
 
 צילום: roiku23
 
קובה יונה
מאת: roiku23, קטגוריה: שונות 
פורסם בתאריך: 02.10.12 
המנה בהשראתה ועל שמה של חברה טובה, שכמו המנה הזאת יש בה הכל, גם מהעממיות החום והאהבה שיש בקובה וגם מהחדשנות והמקוריות שיש במרק ובשאר המרכיבים. 
מרכיבים עיקריים: בשר טחון, פטריות שמפיניון, אגוז מוסקט, בצל, שום, אבקת מרק עוף, סולת, תפוחי אדמה. 
משך ההכנה: שעה ועשרים  
מספר מנות: 5 מנות 
מצרכים להכנת המתכון
לקובה -  לבצק:  500 גר' סולת 0.5 כפית מלח 1 כוס מים קרים למילוי: 0.5 ק"ג בשר בקר טחון 2 בצלים גדולים קצוצים 6 פטריות שמפניון קצוצות 2 פטריות פורצ'יני קצוצות שן שום מלח ופלפל אגוז מוסקט אבקת מרק 
  למרק -  2 בצלים גדולים קצוצים סלסילת פטריות שמפניון 4 פטריות פורטובלו חופן פטריות פורצ'יני (המיובשות) שלוק יין אדום 2 שיני שום אגוז מוסקט מלח ופלפל כפית סוכר 4 כוסות מים רותחים
  לפירה -  5 תפוחי אדמה בינוניים אבקת מרק מלח ופלפל 
אופן הכנת המתכון
לבצק: 
 
- מערבבים את הסולת עם המלח והמים, לשים ומשאירים לנוח כ20 דק'. 
 
- לאחר מכן מוסיפים עוד חצי כוס מים ומשאירים לעוד 10 דק'.
 
 
לבשר:
- מחממים כמות נדיבה של שמן על מחבת גדולה, מטגנים את הבצלים עד להזהבה מוסיפים את הפטריות והשום ומטגנים היטב. 
 
- מוסיפים את הבשר ומפוררים בעזרת מזלג עד לבישול מלא של הבשר. 
 
- מוסיפים את התבלינים ומטגנים 15 דק עד שהבשר משחים יפה.
 
- לסיכום: בידיים משומנות מגלגלים כדורים קטנים מהבצק, יוצרים גומה בכל כדור וממלאים בבשר (שהתקרר). סוגרים היטב ומוודאים שהקובה אטום, מניחים על מגש עם נייר אפייה (את הנותרים ניתן להקפיא ולשמור). 
 
 
למרק:
- מחממים שמן בסיר בינוני ומטגנים את הבצל עד להזהבה, מוסיפים את הפטריות ומטגנים כמה דק'.
 
- מוסיפים את השום ויין מביאים לרתיחה ומבשלים כ5 דק'. מוסיפים את התבלינים ואת המים ומביאים הכל לרתיחה. 
 
- מנמיכים את האש ומבשלים 50 דק', לאחר מכן מוסיפים את הקובות בעדינות למרק וממשיכים בבישול עוד כ 50 דק' בודקים אחד לוודא שהבצק התבשל.
 
 
לפירה:
- מקלפים את תפוחי האדמה חותכים לקוביות ומניחים במים רותחים, מוסיפים מלח ומבשלים כשעה.
 
- לאחר בישול מסננים את תפו"א מוסיפים תבלינים מעט ממי הבישול ומועכים.
 
 
בתיאבון!
 
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il 
 
 |  
		
			
		 |