מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

סלט קלמרי ואנדיבצילום: בועז לביא

סלט קלמרי ואנדיב

מאת: שף אורי זיסו, קטגוריה: קלאמרי
פורסם בתאריך: 19.10.12

מתכון להכנת סלט קלמרי ואנדיב ברוטב טחינה בלסמי, באדיבות השף אורי זיסו, השף הראשי של זאפה אירועים.

מרכיבים עיקריים: קלמרי, אנדיב, ערמונים, מיזונה, אורוגולה, פטרוזיליה, פול, בצל סגול, שמן זית, לימון, צנוניות, טחינה, דבש, רוטב סויה, חומץ בלסמי.

משך ההכנה: 30 דקות
מספר מנות: 4 מנות

מצרכים להכנת המתכון

400 גר קלמרי טרי (נקי מאיברי פנמיים, להשאיר את העור והזרועות)
4 חבילות אנדיב
פול ירוק (מבושל וקפוא)
100 גרם ערמונים מבושלים (יש שקיות או בוואקום בכל סופר)
עליי פטרוזיליה טריה
עליי מיזונה (במידה ואין אז בייבי אורוגולה)
7 צנוניות יפות
בצל סגול
1 לימון
1 שמן זית כתית מעולה
מלח
פלפל לבן גרוס

לרוטב:
5 כפות גדושות של טחינה גולמית משובחת
1 כף בלסמי איכותי
1 כף דבש טהור
1 כף רוטב סויה איכותית
5 כפות מים

אופן הכנת המתכון


  • לנקות את האנדיב ולהפריד את העלים ,לא לחתוך!

  • מפרידים את עליי הפטרוזיליה מהגבעולים.

  • מקלפים את קליפות הפול.

  • פורסים את הצנוניות עם הקליפה לאורך.

  • להוציא את הערמונים ולהשאיר אותם שלמים (מי שגדול לו מידי יכול לחתוך לחצאים).

  • מערבבים את כל המיצרכים של הרוטב עד למרקם  סמיך קצת.

  • מנקים את הקלמרי מאיברים פנימיים וחותכים לטבעות יפות בעובי של אצבע בערך (אפשר לבקש גם בחנות), אך להשאיר את העור ו זרועות ,העור יפה במנה ויש לו סגולות לפי האמונות של הסיציליאנים.

  • מסדרים בקערה שטוחה עם שטח פנים רחב את עלי האנדיב את עלי הפטרוזיליה את עלי המיזונה/בייבי אורוגולה את הפול, טבעות דקות של בצל סגול,ופרוסות הצנונית.

  • מחממים מחבת טפלון מוסיפים מעט שמן זית, מיבשים את הקלמרי טוב בנייר סופג מתבלים במלח ופלפל לבן גרוס וצורבים על המחבת עד שהוא משחים ומקבל קריספיות לכן חשוב מחבת חמה מאוד.

  • מסדרים את הקלמרי החם על הצלחת עם שאר החומרים, מזלפים מעל מעט שמן זית ולאחר מכן מרוטב ומגישים.

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il