|
צילום: בועז לביא
שרימפס בטמפורה עם קרם חצילים שחור
מאת: שף אורי זיסו, קטגוריה: חסילונים
פורסם בתאריך: 19.10.12
מתכון להכנת שרימפס בציפוי טמפורה על קרם חצילים שחור, באדיבות השף אורי זיסו, השף הראשי של זאפה אירועים.
מרכיבים עיקריים: בירה, קמח, שום, חציל.
משך ההכנה: 20 דקות
מספר מנות: 4 מנות
מצרכים להכנת המתכון
16 יחידות שרימפס קריסטל גדולים וטריים 2 יחידות חצילים 1 שן שום כתושה 1/2 כוס שמן קנולה מלח פלפל לטמפורה: 1 כוס קמח טמפורה 1 כוס בירה לבנה מלח פלפל מעט קרח שמן קנולה לטיגון
אופן הכנת המתכון
- הניחו את החצילים על אש פתוחה לריכוך ולעישון,עבדו את החציל למחית עם 50% מהקליפה החרוכה והוסיפו תוך כדי עיבוד את שמן הקנולה, בהתחלה מספר טיפות ולאחר מכן את כל השאר. הוסיפו שום מלח ופלפל וערבבו.
- נקו את השרימפס מהראש ומהשיריון השאירו רק את הזנב והחוליה האחרונה מהשיריון,פיתחו עם סכין קטנה את גב השרימפס והוציאו את צינורית העיקול.
- הכינו את הבלילה: ערבבו את הקמח הבירה מלח פלפל עד לקבלת בלילה דלילה אך לא מידי, הוסיפו קוביות הקרח כמה דקות לפני הטיגון. חממו שמן קנולה לטיגון עמוק עד לחום של 180-190 מעלות
- טבלו את השרימפס בבלילה עד החוליה האחרונה כשאתם אוחזים בזנב והכניסו מיד לשמן החם ל-20-30 שניות עד להזהבה והוציאו, ספגו את שאריות השמן והניחו על מעט קרם חצילים שחור בטמ״פ החדר והגישו.
בתיאבון...
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|