מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

שרימפס בטמפורה עם קרם חצילים שחורצילום: בועז לביא

שרימפס בטמפורה עם קרם חצילים שחור

מאת: שף אורי זיסו, קטגוריה: חסילונים
פורסם בתאריך: 19.10.12

מתכון להכנת שרימפס בציפוי טמפורה על קרם חצילים שחור, באדיבות השף אורי זיסו, השף הראשי של זאפה אירועים.

מרכיבים עיקריים: בירה, קמח, שום, חציל.

משך ההכנה: 20 דקות
מספר מנות: 4 מנות

מצרכים להכנת המתכון


 16 יחידות שרימפס קריסטל גדולים וטריים
2 יחידות חצילים
1 שן שום כתושה
1/2 כוס שמן קנולה
מלח פלפל
לטמפורה:
1 כוס קמח טמפורה
1 כוס בירה לבנה
מלח 
פלפל
מעט קרח 
שמן קנולה לטיגון

אופן הכנת המתכון

  1. הניחו את החצילים על אש פתוחה לריכוך ולעישון,עבדו את החציל למחית עם 50% מהקליפה החרוכה והוסיפו תוך כדי עיבוד את שמן הקנולה, בהתחלה מספר טיפות ולאחר מכן את כל השאר. הוסיפו שום מלח ופלפל וערבבו.
  2. נקו את השרימפס מהראש ומהשיריון השאירו רק את הזנב והחוליה האחרונה מהשיריון,פיתחו עם סכין קטנה את גב השרימפס והוציאו את צינורית העיקול.
  3. הכינו את הבלילה: ערבבו את הקמח הבירה מלח פלפל עד לקבלת בלילה דלילה אך לא מידי, הוסיפו קוביות הקרח כמה דקות לפני הטיגון. חממו שמן קנולה לטיגון עמוק עד לחום של 180-190 מעלות 
  4. טבלו את השרימפס בבלילה עד החוליה האחרונה כשאתם אוחזים בזנב והכניסו מיד לשמן החם ל-20-30 שניות עד להזהבה והוציאו, ספגו את שאריות השמן והניחו על מעט קרם חצילים שחור בטמ״פ החדר והגישו.

בתיאבון...

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il