מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

פלחי תפוחי אדמה אפויים בתנורצילום: מנהל האתר

פלחי תפוחי אדמה אפויים בתנור

מאת: מנהל האתר, קטגוריה: תפוחי אדמה
פורסם בתאריך: 09.03.13

מתכון להכנת פלחי תפוחי אדמה אפויים בתנור, פריחים מבחוץ ורכים כחמאה מבפנים.

מרכיבים עיקריים: תפוחי אדמה, קורנית, רוזמרין, שמן זית, פפריקה מתוקה.

משך ההכנה: שעה וחצי
מספר מנות: 4 מנות

מצרכים להכנת המתכון

5 תפוחי אדמה גדולים
שמן זית
מלח גס
פלפל שחור גרוס גס
קורנית טרייה
פפריקה מתוקה או מעושנת
רוזמרין (אפשר יבש)

אופן הכנת המתכון

  1. לשטוף היטב את תפוחי האדמה (עם הקליפה) ולחתוך לחתיכות גסות וגדולות.
  2. בתבנית אפייה, להכניס את תפוחי האדמה עם הרבה שמן זית (שיעטוף את כל תפוחי האדמה), מלח גס, פלפל שחור, פפריקה, קורנית ורוזמרין. 
  3. לערבב היטב ולהכניס לתנור שחומם מראש לחום גבוה של כ-200 מעלות (ללא כיסוי) למשך כשעה וחצי. מידי פעם לערבב.

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il