מרכיבים עיקריים: דבש, קמח, סוכר.
- בקערת המיקסר להקציף את הביצים השלמות ביחד עם הסוכר וניל עד שמתחיל להיווצר קצף.
- להוסיף בהדרגה את הסוכר ולהמשיך להקציף עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
- להנמיך את מהירות המיקסר לאיטית ולהוסיף את השמן.
- לדלל את הדבש עם המים הרותחים.
- בקערה לערבב את הקמח ואבקת האפיה.
- להוסיף לסירוגין לתערובת הביצים את תערובת הקמח והדבש ולערבל עד שכל הקמח נטמע בתערובת.
- לשמן תבנית קוגלהוף, לזרות את הסוכר החום והשקדים המולבנים.
- לצקת את תערובת העוגה מעל ולהכניס לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך כ- 40 דקות או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא נקי.
- לקרר מעט ולהפוך על צלחת הגשה.
**השקדים נטמעים בעוגה והסוכר החום יוצר קריספיות על העוגה.