עוגה לטו בשבט מפירות יבשים
מאת: שף מירי גרינברג, קטגוריה: מתכונים לטו בשבט
פורסם בתאריך: 06.09.13
מתכון להכנת עוגת פירות יבשים טעימה, במיוחד לכבוד חג טו בשבט.
מרכיבים עיקריים: בננה, אגוזי מלך, אגוזי פקאן, קינמון, בוטנים, שקדים, תפוחי עץ, צימוקים, פאפאיה, תפוז, ביצים, קמח.
משך ההכנה: כשעה
מספר מנות: 5-8 מנות
מצרכים להכנת המתכון
1/3 כוס שמן קנולה
1/2 כוס סוכר לבן או חום
1 ביצה
2/3 כוס קמח
1/2 כפית סודה לשתייה
1/2 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית קינמון
קורט מלח
1/3 כוס צימוקים
1/3 כוס אגוזי מלך או פקאן גרוסים
3/4 כוס תפוח גרנד סמיט מקולף חתוך לקוביות קטנות
1/2 כוס בוטנים או שקדים קלויים ומקולפים
1/3 כוס שזיפים מיובשים
1/3 כוס משמשים מיובשים
1 כף קוביות פפאיה או תפוז מיובשים
חצי בננה פרוסה לעיגולים
אופן הכנת המתכון
- מחממים את התנור ל-165 -170 מעלות.
- מקציפים במיקסר את הביצה יחד עם הסוכר עד לקבלת קצף בהיר. תוך כדי הקצפה, מזלפים את השמן באיטיות.
- מנפים לקערה את הקמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה ותבלינים ומוסיפים לביצים.
- מקפלים אל תוך התערובת את כל הפירות, למעט אגוזי המלך.
- יוצקים את התערובת אל תוך תבנית אינגליש קייק משומנת ומפזרים מעל את אגוזי המלך הגרוסים.
- אופים במשך 40-45 דקות בתנור שחומם ל-165 מעלות.
- כאשר העוגה מתקררת, יש לפזר מעל אבקת סוכר.
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il