מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

מלאי כופתה טבעוניתצילום: conditory

מלאי כופתה טבעונית

מאת: conditory, קטגוריה: בישול צמחוני
פורסם בתאריך: 29.06.15

לבשל את תפוחי האדמה עם הקליפה במי מלח, עד שהם רכים מאוד. לקלף ולמעוך לפירה חלק.
להוסיף את הטופו המגורר ואת שאר חומרי הכופתה.

מרכיבים עיקריים: תפוחי אדמה, טופו.

משך ההכנה: כרבע שעה
מספר מנות: 6

מצרכים להכנת המתכון

3 תפוחי אדמה גדולים
חבילת טופו מגורר דק
חופן של אגוזי קשיו קצוצים גס
חופן צימוקים מהסוג הכהה הקטן קצת צ'ילי אדום טרי קצוץ (לפי הטעם ואפשר גם בלי...) כפית סוכר חצי כפית גרה מסאלה כפית כוסברה טחונה כפית כמון
חצי כפית צ'ילי יבש (או יותר אם אין צ'ילי טרי... או פחות אם לא אוהבים חריף...) חצי כפית הל טחון מלח ופלפל לפי הטעם   לרוטב: קצת שמן צמחי לטיגון 2 בצלים קצוצים קטן 3 שיני שוםכף ג'ינג'ר טרי מגורר 4 עגבניות גדולות מרוסקות על פומפיה כפית צ'ילי יבש גרוס (או לפי הטעם) כפית גרא-מסלה כפית א. כוסברה טחונה כפית כמון 1 כף זרעי פרג (לא טחון) 1 כף סוכר חופן קשיו קצוץ בערך כוס שמנת סויה

אופן הכנת המתכון

אופן ההכנה:

לבשל את תפוחי האדמה עם הקליפה במי מלח, עד שהם רכים מאוד. לקלף ולמעוך לפירה חלק.

להוסיף את הטופו המגורר ואת שאר חומרי הכופתה. לגלגל בידיים משומנות כדורים בגודל כדור פינגפונג, לשים על תבנית עם נייר אפייה משומן ולאפות על 200 מעלות כ-10 15 דקות, עד שהכדורים ישחימו קצת.

כמובן שאפשר לטגן

 

בזמן שהכדורים, לאדות בצל בשמן. להוסיף את השום, הג'ינג'ר ואת התבלינים היבשים. לערבב מספר שניות ולהוסיף את העגבניות המגוררות. (אפשר כמובן לטחון את העגבניות בבלנדר לרוטב חלק יותר)

לתת רתיחה ולהרתיח. להוסיף את הפרג והקשיו. להנמיך את האש ולבשל כ-20 דקות..

להוסיף את שמנת הסויה ולבשל עוד כמה דקות תוך ערבוב. 

להגיש על אורז לבן ועם כוסברה קצוצה בזוקה למעלה....  בתיאבון גילת יובל

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il