מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

לביבות מחית תפוחי אדמה ממולאיםצילום: monday

לביבות מחית תפוחי אדמה ממולאים

מאת: monday, קטגוריה: תפוחי אדמה
פורסם בתאריך: 19.06.10

לביבות תפוחי אדמה ממולאים באפיה ולא בטיגון שמן, בקיצור בריאותי וגם טעים טעים.

מרכיבים עיקריים: תפוחי אדמה, פטריות שמפיניון, קטשופ.

משך ההכנה: שעה
מספר מנות: 5-7 מנות

מצרכים להכנת המתכון

5 תפוחי אדמה בינוניים
1 כפית מלח שטוחה
3 כפות קמח רגיל  למלית:
1 בצל קצוץ דק
1 קופסת פטריות שמפיניון משומרות קצוצות
פלפל שחור מלח
פפריקה מתוקה
פפריקה חריפה
2 כפות קטשופ
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
פירורי לחם מתובלים + שומשום + פטרוזיליה יבשה

אופן הכנת המתכון

מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם, בעודם חמים מעט מקלפים ומועכים למחית ומתבלים במלח. מוסיפים למחית את הקמח ומערבבים ביחד. מניחים בצד את המחית. הכנת המילוי:מטגנים את הבצל עד להזהבה, מורידים מהאש ושמים את הפטריות הקצוצות לאידוי למספר דקות. מוסיפים אותם אל הבצל המטוגן, מוסיפים את כל שאר החומרים פרט לפירורי הלחם המתובלים. יוצרים מהמחית כדורים, עושים חור במרכזו וממלאים ברוטב הפטריות. סוגרים ומהדקים לכדור, מגלגלים בפירורי הלחם ואופים בחום של 180 מעלות כ-45 דקות כאשר הופכים לאחר כ-25 דקות לצד השני, או כמובן ישנה האפשרות הידועה בטיגון הלביבות...לבחירתכם. 

בקישור כאן, אפשר לראות סדנת הכנה של הלביבות:

http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1604669

בתיאבון ותיהנו!

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il