מרכיבים עיקריים: תפוחי אדמה, פטריות שמפיניון, קטשופ.
מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם, בעודם חמים מעט מקלפים ומועכים למחית ומתבלים במלח. מוסיפים למחית את הקמח ומערבבים ביחד. מניחים בצד את המחית. הכנת המילוי:מטגנים את הבצל עד להזהבה, מורידים מהאש ושמים את הפטריות הקצוצות לאידוי למספר דקות. מוסיפים אותם אל הבצל המטוגן, מוסיפים את כל שאר החומרים פרט לפירורי הלחם המתובלים. יוצרים מהמחית כדורים, עושים חור במרכזו וממלאים ברוטב הפטריות. סוגרים ומהדקים לכדור, מגלגלים בפירורי הלחם ואופים בחום של 180 מעלות כ-45 דקות כאשר הופכים לאחר כ-25 דקות לצד השני, או כמובן ישנה האפשרות הידועה בטיגון הלביבות...לבחירתכם.
בקישור כאן, אפשר לראות סדנת הכנה של הלביבות:
http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1604669
בתיאבון ותיהנו!