מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

סלט רימונים ובורגול על בטטהצילום: יח"צ

סלט רימונים ובורגול על בטטה

מאת: מסעדת Bariba, קטגוריה: מתכונים לראש השנה
פורסם בתאריך: 26.08.10

סלט רימונים, עשבי תיבול ובורגול על בטטה צלויה וטחינה גולמית, מאת מרסיה כצמן ממסעדת Bariba.

מרכיבים עיקריים: רימון, נענע, זעתר, דבש, ראשד, בורגול.

משך ההכנה: שעה
מספר מנות: 5-10

מצרכים להכנת המתכון

1 בטטה ענקים במשקל של כ-700 גרם
4 כפות גדושות טחינה גולמית
גרעינים מרימון אחד
2 כוסות עלי פטרוזיליה
2 כוסות עלי נענע
2 כוסות עלי זעתר
2 כוסות ראשד מופרד לגבעולים הדקים
2 כפות בצל ירוק קצוץ דק
2 כפות בורגול גס מושרה במים חמים למשך 10 דקות, מסונן ומקורר
מיץ מלימון אחד
1 כף דבש
2 כפות שמן זית
מלח דק ופלפל שחור גרוס

אופן הכנת המתכון

  1. צולים את הבטטה עם הקליפה בתנור בחום גבוה של 230 מעלות למשך כשעה.
  2. מוציאים, מקררים ומקלפים את הבטטה.
  3. מועכים את הבטטה החמה עם מזלג ומניחים בתחתית כל צלחת.
  4. מזלפים על הבטטה טחינה גולמית.
  5. מערבבים את כל עשבי התיבול בקערה עם הרימונים והבורגול ומתבלים במיץ לימון, דבש, מלח, פלפל ושמן זית.
  6. מעבירים את העשבים לצלחות ומסדרים על גבי הבטטה והטחינה.

בתיאבון!

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il