מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

רוסטביף חם של סינטה בחרדל ודבשצילום: דניאל לילה

רוסטביף חם של סינטה בחרדל ודבש

מאת: נועם דקרס, קטגוריה: רוסטביף
פורסם בתאריך: 26.08.10

מתכון להכנת רוסטביף חם של סינטה שמנה עם רוטב חרדל ודבש, באדיבות השף נועם דקרס ממסעדת ליליות.

מרכיבים עיקריים: רוסטביף, סינטה, חרדל, דבש.

משך ההכנה:
מספר מנות:

מצרכים להכנת המתכון

נתח סינטה במשקל 1 ק"ג, נקי משומן עליון. הנתח צריך להגיע מפרה מבכירה או מעגלה שמנה.
3 כפות חרדל חלק מעולה
כף רוזמרין טרי קצוץ
כף טימין טרי קצוץ
100 סמ"ק שמן זית מעולה
כף פלפל שחור גרוס
2 כפות מלח גס או מלח ים
לרוטב
100 סמ"ק דבש
50 גר' חרדל חלק
50 גר' חרדל גרגרים
מלח
2-3 כפות ציר בקר מצומצם מאד (רצוי) או מים

אופן הכנת המתכון

להכנת הבשר:

  1. מורחים את הבשר בשמן, לאחר מכן בחדל ומפזרים מעל את התבלינים, מלח ופלפל. מכסים ומניחים במקרר ל 12 שעות לפחות.
  2. מחממים תנור לטמפ' מקסימלית. מניחים  את הבר בתבנית אפייה וצולים בתנור כרבע שעה. מנמיכים את הטמפ' ל 160 מעלות ופותחים את דלת התנור למספר דקות. סוגרים את הדלת וממשיכים לצלות עוד כרבע שעה. מוציאים מהתנור.
  3. תוך כדי הצלייה או לפני כן, מערבבים את כל חומרי הגלם ביחד ומעבירים לכלי הגשה.
  4. יש לתת לבשר לנוח במקום חמים כרבע שעה לפני הפריסה שלו. יש לפרוס בעובי של כ 1 ס"מ.

בתיאבון!

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il