|
צילום: דניאל לילה
רוסטביף חם של סינטה בחרדל ודבש
מאת: נועם דקרס, קטגוריה: רוסטביף
פורסם בתאריך: 26.08.10
מתכון להכנת רוסטביף חם של סינטה שמנה עם רוטב חרדל ודבש, באדיבות השף נועם דקרס ממסעדת ליליות.
מרכיבים עיקריים: רוסטביף, סינטה, חרדל, דבש.
משך ההכנה:
מספר מנות:
מצרכים להכנת המתכון
נתח סינטה במשקל 1 ק"ג, נקי משומן עליון. הנתח צריך להגיע מפרה מבכירה או מעגלה שמנה. 3 כפות חרדל חלק מעולה כף רוזמרין טרי קצוץ כף טימין טרי קצוץ 100 סמ"ק שמן זית מעולה כף פלפל שחור גרוס 2 כפות מלח גס או מלח ים לרוטב 100 סמ"ק דבש 50 גר' חרדל חלק 50 גר' חרדל גרגרים מלח 2-3 כפות ציר בקר מצומצם מאד (רצוי) או מים
אופן הכנת המתכון
להכנת הבשר:
- מורחים את הבשר בשמן, לאחר מכן בחדל ומפזרים מעל את התבלינים, מלח ופלפל. מכסים ומניחים במקרר ל 12 שעות לפחות.
- מחממים תנור לטמפ' מקסימלית. מניחים את הבר בתבנית אפייה וצולים בתנור כרבע שעה. מנמיכים את הטמפ' ל 160 מעלות ופותחים את דלת התנור למספר דקות. סוגרים את הדלת וממשיכים לצלות עוד כרבע שעה. מוציאים מהתנור.
- תוך כדי הצלייה או לפני כן, מערבבים את כל חומרי הגלם ביחד ומעבירים לכלי הגשה.
- יש לתת לבשר לנוח במקום חמים כרבע שעה לפני הפריסה שלו. יש לפרוס בעובי של כ 1 ס"מ.
בתיאבון!
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|