מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

רוסטביף סינטה מתובל

מאת: חוות הצוק, קטגוריה: רוסטביף
פורסם בתאריך: 26.08.10

מתכון להכנת רוסטביף סינטה מתובל, מאת תומר צוק – מומחה בשר בעלים של המעדנייה-חוות צוק.

מרכיבים עיקריים: רוסטביף, סינטה.

משך ההכנה: כשעה
מספר מנות: כ-10 מנות

מצרכים להכנת המתכון

נתח של 2 ק"ג בשר
מלח גס
ירקות שורש

אופן הכנת המתכון

  1. להוציא את הנתח מהמקרר ומהשקית כשעתיים לפני הצלייה.
  2. לחמם תנור לחום הגבוה ביותר (250 מעלות).
  3. לפזר מלח גס על הנתח לפני הצלייה.
  4. להניח על רשת צלייה את הנתח מעל תבנית עם קצת מים כשהשומן כלפי מעלה.
  5. אופציה - במקום תבנית עם מים אפשר לשים תבנית עם ירקות שורש לצלות כ-10 דקות על חום גבוה.
  6. להוריד את הטמפרטורה ל-180 מעלות ולצלות עוד כ-40 דקות (עד לדרגת צלייה מדיום).
  7. להוציא מהתנור ולתת לנתח לנוח 10 דק לפני הפריסה.
  8. לפרוס ולצקת את הנוזלים שהצטברו על כל פרוסה.

בתיאבון!

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il