מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

אספרגוס בגריל עם פטריות וביצת עיןצילום: דניאל לילה

אספרגוס בגריל עם פטריות וביצת עין

מאת: נועם דקרס, קטגוריה: ירקות
פורסם בתאריך: 03.09.10

אספרגוס בגריל עם פטריות וביצת עין. מנה עם טעמים חזקים וקלה להכנה. באדיבות השף נועם דקרס.

מרכיבים עיקריים: אספרגוס, פטריות שמפיניון, תרד.

משך ההכנה: 15 דקות
מספר מנות: 4

מצרכים להכנת המתכון

16 יחידות אספרגוס חלוטות
סלסלת פטריות שמפיניון, נקיות וחתוכות לרבעים
2 כוסות עלי תרד עדינים
4 ביצים גדולות
3-4 כפות שקדים פרוסים קלויים
פרמזן טרי (אפשרות)
מצרכים לרוטב ויניגרט:
150 סמ"ק שמן זית
50 סמ"ק חומץ בן יין אדום
כפית גדושה חרדל דיז'ון חלק
כפית גדושה חרדל דיז'ון גרגרים
מעט מלח
½ כפית סוכר או דבש

אופן הכנת המתכון

  1. להכנת הרוטב ויניגרט – להניח בבלנדר עומד את החומץ, חרדלים, מלח וסוכר ולהתחיל לערבל במהירות גבוהה. להוסיף את השמן בזילוף עדין עד קבלת מרקם אחיד וחלק. הויניגרט צריך להגיע למרקם סמיך יחסית. אפשר לשמור מספר ימים בקירור.
  2. לחמם מחבת גריל ומחבת להכנת הביצים במקביל. במחבת הביצים להוסיף מעט שמן זית ולהקפיץ את הפטריות מעט, להוסיף את התרד ומעט מלח ולערבב היטב, להעביר למקום חמים. באותה מחבת לטגן 4 ביצי עין.
  3. להוסיף מעט שמן זית למחבת הגריל, לצרוב את האספרגוס מכל צידיו ולהעביר לצלחות הגשה.
  4. מעל האספרגוס לחלק בצורה שווה את הפטריות החמות עם התרד. מעל כל ערימת פטריות קטנה להניח ביצת עין.
  5. בעזרת כף, להניח מעל כל ביצה כמות נדיבה של ויניגרט ולפזר מעל שקדים קלויים. אפשר וכדאי לפזר מעל גילופי פרמזן איכותי.

בתיאבון!

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il