מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

רוטב ויניגרט

מאת: נועם דקרס, קטגוריה: רטבים ומטבלים
פורסם בתאריך: 03.09.10

מתכון קצר וקליל להכנת רוטב ויניגרט, שמתאים במיוחד לסלטים או ירקות מבושלים.

מרכיבים עיקריים: דבש, שמן זית, סוכר, חרדל, חומץ בן יין.

משך ההכנה: 10 דקות
מספר מנות: 4-5

מצרכים להכנת המתכון

150 סמ"ק שמן זית
50 סמ"ק חומץ בן יין אדום
1 כפית גדושה חרדל דיז'ון חלק
1 כפית גדושה חרדל דיז'ון גרגרים
מעט מלח
½ כפית סוכר או דבש

אופן הכנת המתכון

  1. להכניס לתוך בלנדר את החומץ, החרדל, סוכר ומלח.
  2. לערבל במהירות גבוהה.
  3. להזליף בעדינות שמן, עד לקבלת מרקם אחיד, סמיך וחלק.
  4. ניתן לשמור מספר ימים בקירור. מתאים במיוחד לירקות מבושלים או סלטים.

בתיאבון!

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il