|
צילום: יח"צ
קראמבל תפוחים
מאת: נועם דקרס, קטגוריה: מתכונים לראש השנה
פורסם בתאריך: 03.09.10
מתכון להכנת קראמבל תפוחים, באדיבות השף נועם דקרס ממסעדת ליליות.
מרכיבים עיקריים: פקאן, תפוחי עץ, אבקת אפייה, ציפורן, קינמון.
משך ההכנה: 35 דקות
מספר מנות: 5
מצרכים להכנת המתכון
8 תפוחי סמית ירוקים, קלופים, נקיים מגרעינים וחתוכים לקוביות 1 ס"מ סוכר – במשקל 10% ממשקל קוביות התפוחים מיץ מלימון אחד בינוני ¼ כפית קינמון טחון 250 גר' פקאן קלוף 220 גר' סוכר ¼ כפית ציפורן טחון ¼ כפית מלח ¼ כפית קינמון טחון ½ כפית אבקת אפייה 120 גר' קמח 1 ביצה 2 חלמונים
אופן הכנת המתכון
אופן הכנת הבצק:
- במטחנת בשר ביתית - טוחנים את הפקאנים עם הסוכר דרך רשת בינונית (6 מ"מ).
- מעבירים לקערת המיקסר ומוסיפים את שאר מרכיבי הבצק. מערבלים בעזרת הגיטרה (K), עד לקבלת מרקם אחיד. יוצרים גליל ועוטפים בעזרת ניילון נצמד. מקפיאים.
אופן הכנת מילוי התפוחים:
- מניחים את כל המרכיבים בסיר ומבשלים עד ריכוך התפוחים, כרבע שעה. לא לתת לתפוחים להתפורר.
- מצננים היטב ומחלקים בין 4 קערות חסינות חום. משטחים את התפוחים בקערות.
להשלמה:
- בעזרת פומפייה גסה, מגרדים את הבצק הקפוא ומפזרים בצורה אחידה על התפוחים.
- מחממים תנור ל 180 מעלות ואופים עד שהבצק משחים.
- מגישים חם.
בתיאבון!
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|