מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

סביצ'ה דג ים עם זרעי עגבניה וגרגרי רימון

מאת: נועם דקרס, קטגוריה: מתכונים לראש השנה
פורסם בתאריך: 03.09.10

מתכון להכנת סביצ'ה דג ים עם זרעי עגבניה וגרגרי רימון, באדיבות השף נועם דקרס ממסעדת ליליות.

מרכיבים עיקריים: עגבניות, רימון, נענע, בזיליקום, בצל אדום, שמן זית.

משך ההכנה: 35 דקות
מספר מנות: 4

מצרכים להכנת המתכון

400 גר' פילה דג ים טרי מאד (לוקוס, פלמידה לבנה) נקי מעור ועצמות לחלוטין, חתוך לקוביות גדולות (2 ס"מ) לימון אחד גדול
2 עגבניות גדולות ואדומות מאד
4 כפות גרגרי רימון טריים
½ כוס עלי כוסברה טריים
½ כוס עלי בזיליקום טריים
¼ כוס עלי נענע טריים
בצל אדום קטן, קלוף ופרוס לטבעות דקות
מלח גס
צ'ילי אדום טרי קטן, קצוץ לקוביות קטנות
שמן זית כתית מעולה

אופן הכנת המתכון

סביצ'ה היא מנה שמקורה במרכז אמריקה, בסיס המנה הוא דג טרי מאד, ללא עור ועצמות, מתובל בלימון, צ'ילי ושמן זית. השימוש בחומרי גלם מעולים וטריים הופך את המנה למעדן רענן ועדין.

  1. מניחים את קוביות הדג בקערת ערבוב קטנה. סוחטים את הלימון מעל הדג, מוסיפים מלח גס לפי הטעם ומניחים במקרר לחצי שעה.
  2. לאחר חצי שעה, מחלקים את הדג ל- 4 מנות ומניחים  במרכז 4 צלחות אישיות. חוצים את העגבניות לרוחב וסוחטים מעל כל צלחת חצי עגבנייה.
  3. מערבבים את העלים הירוקים יחד ומניחים סלט קטן ליד כל ערימת דג.
  4. מפזרים מעט מלח מעל כל מנה ומפזרים כמה פיסות צ'ילי קצוץ מעל. מניחים כמה טבעות בצל מעל כל מנה.
  5. לסיום, זולפים מעל כל מנה כף גרגרי רימון ומעט שמן זית ומגישים.

שמן פיקואל כתית טהור הוא שמן זית עדין, עם איזון נעים בין פירותיות למינרליות. הוא פחות דומיננטי משמן זית מזן סורי, אך עדיין משקף אופי ים תיכוני מקומי. סביבת הגידול בה הוא נמסק אידאלית ליצור שמן איכותי ומאוזן.

בתיאבון!

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il