מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

לחם דגנים

מאת: עמיר לוליאן, קטגוריה: לחם דגנים
פורסם בתאריך: 03.09.10

מתכון להכנת לחם דגנים, באדיבות השף קונדיטור עמיר לוליאן, מליליות BAKERY.

מרכיבים עיקריים: שמרים, אגוזים, שיבולת שועל, קמח, שומשום, סובין.

משך ההכנה: שעתיים וחצי
מספר מנות: 5-12

מצרכים להכנת המתכון

3 כוסות קמח לבן
חצי כוס קמח שיפון
2 כפות גרעיני פשתן
5 כפות שיבולת שועל
2 כפות שומשום
כף סובין
2 כפות אגוזים
2 כפות חמניות
2.5 כוסות מים
כף מלח
כף שמרים

אופן הכנת המתכון

  1. מערבבים במיקסר את כל החומרים (מלבד הדגנים, אגוזים, וסובין) כ-7 דקות.
  2. מוסיפים דגנים, אגוזים וסובין ומערבבים עוד כ-4 דקות.
  3. מכסים את הבצק בבד כ-40 דקות בטמפרטורת החדר.
  4. מחלקים את הבצק ל-3 כדורים.
  5. מעצבים צורות (עיגול או מוארך) ומניחים על מגש עם נייר אפייה, מכסים במגבת ונותנים להתפיח בחדר במשך 70-90 דקות.
  6. מחממים תנור ל 230 מעלות, חותכים את הלחם בשלוש פנסים בחלק העליון שלו ומכניסים לתנור עם קערת מים (כדי ליצור אדים).
  7. אחרי 4 דקות מורידים את החום ל-180 מעלות ואופים עוד כ-30 דקות.

 

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il