|
לחם דגנים
מאת: עמיר לוליאן, קטגוריה: לחם דגנים
פורסם בתאריך: 03.09.10
מתכון להכנת לחם דגנים, באדיבות השף קונדיטור עמיר לוליאן, מליליות BAKERY.
מרכיבים עיקריים: שמרים, אגוזים, שיבולת שועל, קמח, שומשום, סובין.
משך ההכנה: שעתיים וחצי
מספר מנות: 5-12
מצרכים להכנת המתכון
3 כוסות קמח לבן חצי כוס קמח שיפון 2 כפות גרעיני פשתן 5 כפות שיבולת שועל 2 כפות שומשום כף סובין 2 כפות אגוזים 2 כפות חמניות 2.5 כוסות מים כף מלח כף שמרים
אופן הכנת המתכון
- מערבבים במיקסר את כל החומרים (מלבד הדגנים, אגוזים, וסובין) כ-7 דקות.
- מוסיפים דגנים, אגוזים וסובין ומערבבים עוד כ-4 דקות.
- מכסים את הבצק בבד כ-40 דקות בטמפרטורת החדר.
- מחלקים את הבצק ל-3 כדורים.
- מעצבים צורות (עיגול או מוארך) ומניחים על מגש עם נייר אפייה, מכסים במגבת ונותנים להתפיח בחדר במשך 70-90 דקות.
- מחממים תנור ל 230 מעלות, חותכים את הלחם בשלוש פנסים בחלק העליון שלו ומכניסים לתנור עם קערת מים (כדי ליצור אדים).
- אחרי 4 דקות מורידים את החום ל-180 מעלות ואופים עוד כ-30 דקות.
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|