|
בצק פילו אפוי עם מקצפת מסקרפונה ופירות
מאת: מסעדת Bariba, קטגוריה: מתכונים לראש השנה
פורסם בתאריך: 03.09.10
מתכון בצק פילו אפוי עם מקצפת מסקרפונה, תפוחים מקורמלים, אוכמניות, נענע וסורבה. מתכון של מסעדת Bariba.
מרכיבים עיקריים: דבש, נענע, שמנת מתוקה, מסקרפונה, תפוחי עץ.
משך ההכנה: 45 דקות
מספר מנות: 4
מצרכים להכנת המתכון
כף שמן קנולה 5 תפוח עץ 100 גרם אוכמניות מיובשות 2 כפות לימון 4 כפות סוכר חום רך (הכהה יותר) 7 עלי נענע קצוצה דק 8 עלי פילו קנוי (פר מנה 2 עלים) דבש (זולפים בסוף) סורבה תפוח נענע
מצרכים להכנת המסקרפונה: 200 מ"ל שמנת מתוקה 100 גרם מסקרפונה
אופן הכנת המתכון
- מקלפים חצי מהתפוחים, חותכים לרצועות, בלי הליבה. חותכים לרצועות. את החלק השני של התפוחים חותכים לקוביות בלי לקלף ואז מערבבים את כל התפוחים ביחד עם האוכמניות.
- מחממים מחבת בחום גבוה עם שמן קנולה ומקפיצים את כל התפוחים במחבת עם האוכמניות.
- מוסיפים סוכר חום, מקפיצים כשתי דקות.
- מוסיפים לימון, הנוזלים הופכים לקרמל.
- מניחים לקירור.
אופן הכנת הפילו:
- לשמן טיפה את התבנית.
- חותכים את הפילו ל-4 חתיכות, מניחים בתבנית של מאפינס סטנדרטית קטנה.
- יוצקים את הבצק לתוך התבנית.
- אופים בחום של 160 מעלות כ-4 דקות עד שמזהיב.
- מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר.
אופן הכנת המסקרפונה: מקציפים שמנת ומסרקפונה עד לקבלת קצפת (אופציונאלי: במקום אפשר לפזר אגוזי מלך קצוצים וקלויים).
מצרכים להכנת בצק פריך/פירורים:
- 25 גרם סוכר לבן
- 75 גרם קמח מלא
- שליש כפית אבקת אפיה
- חלמון ביצה
- 50 גרם חמאה
- שליש כפית אבקת קינמון
אופן הכנה:
- שמים את כל המצרכים במג'י מיקס, חוץ מהחמאה.
- מאחדים את המסה ומוסיפים את המחאה בהדרגה חתוכה לקוביות (החמאה חייבת להיות בטמפרטורת החדר).
- ממשיכים עד קבלת מסה פירורי. עוטפם בניילון נצמד כחצי שעה במקרר.
- משטחים את הבצק בעובי של כס"מ בתבנית אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש 170 מעלות כ-25 דקות.
אופן הכנה סופי והגשה:
- לערבב את התפוחים ביחד עם הנענע והקצפת מסקרפונה בצורה של קיפול, על מנת לא לשבור את הקצפת.
- מניחים את המילוי של התפוחים על הבצק פילו, את הפירורים מפזרים בתפזורת מעל, מניחים כדור גלידה וזולפים דבש.
בתיאבון!
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|