|
צילום: אורטל טרגש
גפילטע פיש
מאת: מנהל האתר, קטגוריה: מתכונים לראש השנה
פורסם בתאריך: 03.09.10
מתכון להכנת גפילטע פיש פולני, במיוחד לארוחות שבת, פסח או ראש השנה.
מרכיבים עיקריים: קרפיון, גזר, ביצים, בצל.
משך ההכנה: 3 שעות
מספר מנות: 15-20
מצרכים להכנת המתכון
לציר: 2 בצלים פרוסים עבה 3 גזרים פרוסים עבה כפית סוכר מעט מלח פלפל גס
לקציצות: 1 ק"ג דג קרפיון נקי 2 בצלים 1/2 כוס קמח מצה 3 ביצים כפית סוכר גדושה פלפל לבן מעט מלח
אופן הכנת המתכון
הכנת הציר:
- ראשית, יש להכניס את כל חומרי הציר וחלקי הדג (מומלץ להשתמש בראש, גב ועור הדג) לסיר רחב עם כ-3/4 מים.
- להביא לרתיחה ולבשל במשך כ-10-15 דקות על אש בינונית.
- להוציא מסיר את הראש, העור וגב הדג.
לקציצות הגפילטע פיש:
- לטחון במטחנת בשר את הדג עם הבצל (לעתים שצריך לעשות זאת יותר מפעם אחת).
- לערבב את הדג הטחון עם כל התבלינים עד שתתקבל עיסה דביקה.
- להוסיף קמח מצה ולהניח בצד למשך כשעתיים.
- להביא את הירקות והמים לרתיחה.
- ליצור קציצות ולסדר אותם בתוך הסיר בשכבות.
- בין סידור שכבה אחת לשניה, יש להמתין עד שהמים יגיעו שוב לרתיחה.
- לשים את ראשי הדג מעל הכל.
- לבשל במשך כחצי שעה, עם סיר מכוסה ואחר-כך לפתוח מעט מכסה הסיר ולבשל במשך חצי שעה נוספים. במשך הבישול, מומלץ לנער מפעם לפעם את הסיר כדי למנוע הדבקות הקציצות אחת לשניה.
- להשאיר עם מכסה סגור עד להתקררות מוחלטת.
- להעביר את הקציצות גפילטע פיש לכלי ולקרר היטב במקרר.
בתיאבון!
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|