מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

גפילטע פישצילום: אורטל טרגש

גפילטע פיש

מאת: מנהל האתר, קטגוריה: מתכונים לראש השנה
פורסם בתאריך: 03.09.10

מתכון להכנת גפילטע פיש פולני, במיוחד לארוחות שבת, פסח או ראש השנה.

מרכיבים עיקריים: קרפיון, גזר, ביצים, בצל.

משך ההכנה: 3 שעות
מספר מנות: 15-20

מצרכים להכנת המתכון

לציר:
2 בצלים פרוסים עבה
3 גזרים פרוסים עבה
כפית סוכר
מעט מלח
פלפל גס

לקציצות:
1 ק"ג דג קרפיון נקי
2 בצלים
1/2 כוס קמח מצה
3 ביצים
כפית סוכר גדושה
פלפל לבן
מעט מלח

אופן הכנת המתכון

הכנת הציר:

  1. ראשית, יש להכניס את כל חומרי הציר וחלקי הדג (מומלץ להשתמש בראש, גב ועור הדג) לסיר רחב עם כ-3/4 מים.
  2. להביא לרתיחה ולבשל במשך כ-10-15 דקות על אש בינונית.
  3. להוציא מסיר את הראש, העור וגב הדג.

לקציצות הגפילטע פיש:

  1. לטחון במטחנת בשר את הדג עם הבצל (לעתים שצריך לעשות זאת יותר מפעם אחת).
  2. לערבב את הדג הטחון עם כל התבלינים עד שתתקבל עיסה דביקה.
  3. להוסיף קמח מצה ולהניח בצד למשך כשעתיים.
  4. להביא את הירקות והמים לרתיחה.
  5. ליצור קציצות ולסדר אותם בתוך הסיר בשכבות.
  6. בין סידור שכבה אחת לשניה, יש להמתין עד שהמים יגיעו שוב לרתיחה.
  7. לשים את ראשי הדג מעל הכל.
  8. לבשל במשך כחצי שעה, עם סיר מכוסה ואחר-כך לפתוח מעט מכסה הסיר ולבשל במשך חצי שעה נוספים. במשך הבישול, מומלץ לנער מפעם לפעם את הסיר כדי למנוע הדבקות הקציצות אחת לשניה.
  9. להשאיר עם מכסה סגור עד להתקררות מוחלטת.
  10. להעביר את הקציצות גפילטע פיש לכלי ולקרר היטב במקרר.

בתיאבון!

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il