מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

פרוסות עגבניה בתפוחי אדמה אפוייםצילום: monday

פרוסות עגבניה בתפוחי אדמה אפויים

מאת: monday, קטגוריה: תפוחי אדמה
פורסם בתאריך: 11.09.10

מתכון להכנת תפוחי אדמה שרויים במרינדה ומוגשים בהגשה שונה מהרגיל.

מרכיבים עיקריים: תפוחי אדמה, עגבניות.

משך ההכנה: שעה וחצי
מספר מנות: 6-9

מצרכים להכנת המתכון

9 תפוחי אדמה בינוניים למרינדה:
3 כפות דבש
2-3 כפיות חרדל דיז'ון
2 כפות רוטב סויה
2 כפות שמן זית
מלח פלפל
1/2 כפית כורכום
2-3 שיני שום כתושות
3 כפות חומץ בן יין אדום
1/2 כף בערך אבקת מרק בצל - לא חובה לקישוט:
2 עגבניות גדולות פרוסות לחצאי פרוסות

אופן הכנת המתכון

מקלפים את תפוחי האדמה וחורצים בהם חריצים כמעט עד הסוף, אך משאירים אותם מחוברים. מערבבים את כל חומרי המרינדה ומערבבים בהם את תפוחי האדמה כך שכולם יכוסו במרינדה.לוקחים תפוח אדמה ומכניסים בכל חריץ חצי פרוסת עגבניהומניחים מעל תבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה.שולחים לאפיה בחום של 175 מעלות עם כיסוי נייר אלומיניוםלמשך כשעה. מסירים את הנייר וממשיכים לאפות עד השחמה יפה. מגישים כתוספת למנות עיקריות, או כמנה ראשונה בפני עצמה..

בתיאבון ותיהנו!

http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1504434

 

 

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il