מרכיבים עיקריים: תמרים, גבינת מסקרפונה, שמנת מתוקה, פיסטוקים.
בראש השנה נהוג לאכול תמרים בסימן "ויתמו אויבנו". טעמם המתוק והעשיר של התמרים ממולאים בכל טוב הוא הסיום המושלם לארוחת החג. מנה מרשימה ויפהפיה.
אופן ההכנה:
את התמרים מגלענים וקוצצים דק. מניחים על גבי נייר אפייה, מעליו מניחים נייר אפייה נוסף. מרדדים את התמרים על ידי לחיצות או מערוך עד לקבלת דף תמרים בעובי ½ ס"מ. מסירים את נייר האפייה העליון.
מכינים את המילוי:
מקציפים במיקסר שמנת מתוקה וסוכר דק עד לקבלת קצפת יציבה. מוסיפים לקצפת את גבינת המסקרפונה, מערבבים לקבלת תערובת המוגנית. מכניסים למקרר לרבע שעה עד לתחילת הרכבת הרול.
להרכבת הגלילה:
ממלאים את המילוי בשק זילוף, ומזלפים לאורך כל דף התמרים שיצרנו. במרכז הגלילה מפזרים את הפיסטוקים והאגוזים. מגלגלים ומכניסים למקרר ל 30 דקות לפחות, ניתן גם להקפיא על מנת להקל על החיתוך. פורסים בעזרת סכין חדה, ומגישים לצד משקה פיספלורה מרענן.
משקה פסיפלורה מרענן:
- מצרכים: 4 פסיפלורות חצויות, 4 תפוזים גדולים
- אופן הכנה: סוחטים את התפוזים ומוסיפים את תוכן הפסיפלורה למיץ מערבבים היטב (ניתן לסנן את הגרעינים). מכניסים למקפיא ל-0 דקות עד שהמיץ קר ומרענן. מוזגים לכוס שוט אישית ומניחים לצד הרול תמרים.
בתיאבון!