מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

גלילת תמרים במילוי שמנת ואגוזיםצילום: דן פרץ

גלילת תמרים במילוי שמנת ואגוזים

מאת: yaffapr, קטגוריה: מתכונים לראש השנה
פורסם בתאריך: 13.09.10

קינוח חגיגי: גלילת תמרים במילוי שמנת ואגוזים, מוגש עם משקה פסיפלורה מרענן. מאת צ'רלי פדידה - שף מלון שרתון תל אביב ומסעדת אוליב ליף, באדיבות – סוגת.

מרכיבים עיקריים: תמרים, גבינת מסקרפונה, שמנת מתוקה, פיסטוקים.

משך ההכנה: 25 דקות
מספר מנות: 6 מנות

מצרכים להכנת המתכון

24 תמרים לחים למילוי:
50 גרם אגוזי מלך קצוצים
50 גרם פיסטוקים קלופים, קלויים וקצוצים
250 מ"ל שמנת מתוקה ( או ריצ')
125 גרם גבינת מסקרפונה (או שמנת טופו)
75 גרם סוכר דק של "סוגת" (אם משתמשים בריצ' להפחית לחצי את כמות הסוכר

אופן הכנת המתכון

בראש השנה נהוג לאכול תמרים בסימן "ויתמו אויבנו". טעמם המתוק והעשיר של התמרים ממולאים בכל טוב הוא הסיום המושלם לארוחת החג. מנה מרשימה ויפהפיה.

אופן ההכנה:

את התמרים מגלענים וקוצצים דק. מניחים על גבי נייר אפייה, מעליו מניחים נייר אפייה נוסף. מרדדים את התמרים על ידי לחיצות או מערוך עד לקבלת דף תמרים בעובי ½ ס"מ. מסירים את נייר האפייה העליון.

מכינים את המילוי:

מקציפים במיקסר שמנת מתוקה וסוכר דק עד לקבלת קצפת יציבה. מוסיפים לקצפת את גבינת המסקרפונה, מערבבים לקבלת תערובת המוגנית. מכניסים למקרר לרבע שעה עד לתחילת הרכבת הרול.

להרכבת הגלילה:

ממלאים את המילוי בשק זילוף, ומזלפים לאורך כל דף התמרים שיצרנו. במרכז הגלילה מפזרים את הפיסטוקים והאגוזים. מגלגלים ומכניסים למקרר ל 30 דקות לפחות, ניתן גם להקפיא על מנת להקל על החיתוך. פורסים בעזרת סכין חדה, ומגישים לצד משקה פיספלורה מרענן.

משקה פסיפלורה מרענן:

  • מצרכים: 4 פסיפלורות חצויות, 4 תפוזים גדולים
  • אופן הכנה: סוחטים את התפוזים ומוסיפים את תוכן הפסיפלורה למיץ מערבבים היטב (ניתן לסנן את הגרעינים). מכניסים למקפיא ל-0 דקות עד שהמיץ קר ומרענן. מוזגים לכוס שוט אישית ומניחים לצד הרול תמרים.

בתיאבון!

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il