מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

תפוח אדמה אפויצילום: מנהל האתר

תפוח אדמה אפוי

מאת: מנהל האתר, קטגוריה: תפוחי אדמה
פורסם בתאריך: 27.11.10

מתכון להכנת תפוח אדמה אפוי בתנור, פשוט התפוח אדמה המושלם.

מרכיבים עיקריים: תפוחי אדמה, מלח גס.

משך ההכנה: שעה וחצי
מספר מנות: 5 מנות

מצרכים להכנת המתכון

5 תפוחי אדמה גדולים ויפים
מלח גס
פלפל גרוס

אופן הכנת המתכון

  1. לשטוף היטב את תפוחי האדמה.
  2. לנעוץ כמה חורים באמצעות מזלג בכל אחד מתפוחי האדמה.
  3. לצפות את תפוחי האדמה במלח גס ופלפל שחור גרוס.
  4. להכניס לתנור (על הרשת) לחום גבוה של כ-200 מעלות למשך כשעה וחצי.

כשתפוחי האמדה מוכנים, ניתן לפתוח אותם באמצעות מכת קרטה במרכז התפוח ולהניח טיפת חמאה בתוך כל תפוח אדמה. בנוסף, אפשר לצפות במגוון רטבים ותוספות: פטריות, בצל מטוגן, תירס, סלט קולסלאו ועוד.

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il