מרכיבים עיקריים: בורגול, עגבניות מרוסקות.
שמן חמניות, בצל גדול חתוך לקוביות, קופסה קטנה של עגבניות מרוסקות, פלפל שחור, מלח.
שוטפים 3 כוסות בורגול גס ומייבשים במסננת (אין צורך להשרות מראש) בסיר עמוק משחימים את קוביות הבצל ומוסיפים לזה את העגבניות המרוסקות. נותנים ערבוב קל ומוסיפים את הבורגול עם 2 כוסות מים. מפלפלים קמעה ומוסיפים כפית מלח. נותנים לתערובת להתבשל על אש קטנה עד להתרככות ולהתאדות הנוזלים. אם מגישים את הבורגול לצד צלי, אפשר לנצל את רוטב הצלי על הבורגול.
מתכון קליל, טעים, מזין, ולא כרוך בעבודה רבה.