מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

דגים ברוטב עגבניות פיקנטי

מאת: לילך, קטגוריה: דגים
פורסם בתאריך: 02.01.11

דגי נסיכת הנילוס מבושלים ברוטב עגבניות פיקנטי.

מרכיבים עיקריים: דג נסיכת הנילוס, עגבניות.

משך ההכנה: כשעה
מספר מנות: 4-5

מצרכים להכנת המתכון

4-5 נתחי נסיכת הנילוס
2 פלפלים אדומים/ירוקים חתוכים לרצועות גסות
7 שיני שום טרי
2 עגבניות גדולות חתוכות לקוביות גסות
פלפל ירוק חריף טרי (לפי הטעם) פרוס
צרור פטרוזיליה/כוסברה קצוץ
1/4 כוס שמן
כוס חומוס שלם מבושל
תבלינים: מלח, גרגירי כוסברה, פלפל שחור גרוס גס,גרגירי פלפל אנגלי (3-4 יחידות), 2 כפות רסק עגבניות, כפית כורכום.

אופן הכנת המתכון

לצקת בסיר רחב(עדיף סוטאז') את השמן, להוסיף את העגבניות,הפלפלים,השום והפלפל החריף(לפי מידת החריפות הרצויה), לטגן מעט על אש בינונית. להוסיף את גרגירי החומוס,רסק העגבניות ויתר התבלינים ולהמשיך לבשל כ3-4 דקות. להוסיף את נתחי הדגים ולכסותם ברוטב. חשוב לא להוסיף מים לסיר כיוון שהדגים יפרישו נוזלים מעצמם! להניח את מכסה הסיר ולהמשיך לבשל על אש נמוכה כ 40 דק'. ב- 10 דק' האחרונות יש לפזר את צרור הפטרוזיליה/הכוסברה הקצוץ ולסגור את המכסה. מומלץ להגיש חם עם לחם או חלה טרייה.

בתאבון!!!

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il